Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Webszerkesztés vagy webprogramozás?

A honlapkészítés egyszerűnek tűnhet, de ha valaki komolyan szeretné venni, annak nem ajánlott az ingyenes CMS rendszerekkel próbálkoznia (pl.: Wordpress, Joomla, stb.). A webes programozó képzések összetettek és minimum 5 nyelvet meg kell tanulni ahhoz, hogy valaki versenyképes tudással rendelkezzen.

Webszerkesztés vagy webprogramozás?

A honlapkészítés egyszerűnek tűnhet, de ha valaki komolyan szeretné venni, annak nem ajánlott az ingyenes CMS rendszerekkel próbálkoznia (pl.: Wordpress, Joomla, stb.). A webes programozó képzések összetettek és minimum 5 nyelvet meg kell tanulni ahhoz, hogy valaki versenyképes tudással rendelkezzen.

A webszerkesztés nem programozás

Egy programozó nem csak annyit csinál, hogy hármat kattint, kitölt egy űrlapmezőt és már kész is a fejlesztés. Az ingyenes rendszerekben történő bohóckodás inkább weblap szerkesztésnek tekinthető, nem pedig programozásnak. A tartalmak formázott feltöltése és a keresőoptimalizáláshoz szükséges kulcsszavak beállítása nagyon messze áll a webprogramozástól, mégis sokan már ettől szupersztárnak képzelik magukat.

Ezeket az ingyenes rendszereket kifejezetten olyan embereknek találták ki, akik nem tudnak, vagy nem is akarnak megtanulni programozni. Egyszerű műveletek sorozatát kell végrehajtaniuk, és mondhatni ingyen üzemeltethetik saját honlapjukat. Sok webfejlesztő cég pedig arra büszke, hogy ingyenes motorral készítenek weblapokat az ügyfeleik számára. Tehát olyanért kérnek elég sok pénzt, amit az ügyfél is meg tudna tenni, ha venné rá a fáradságot.

Természetesen vannak olyan elszánt Wordpress programozók, akik teljesen szétszedik az alap motort, és betűről betűre átfésülik a kódot. Kijavítják a biztonsági hibákat, és továbbfejlesztik a magot a saját elképzeléseik és ötleteik alapján. Nyilván az ilyen emberből elég kevés van az országban, a többségnek fogalma sincs róla, mi hol van, és mit hogy kell átírni az előretelepített rendszerben.

Van az a szint, ami alá nem érdemes süllyedni, főleg, ha valaki programozónak hívja magát.

Ki számít webprogramozónak?

Szerencsére vannak olyan ügyfelek, akik nem elégednek meg holmi sablonos honlappal, hanem saját elképzeléseik alapján szeretnének egy teljesen egyedi rendszert maguknak. Nagyon sok ingyenes CMS nem képes ilyen ötletek megvalósítására, vagy ha mégis, akkor elég bonyolult módszerekkel, ami a rendszer gyorsaságára és megbízhatóságra lesz negatív hatással.

  • Az igazi webprogramozó elvégez valamilyen programozással kapcsolatos képzést (egyetemet, szakiskolát), ahol megkapja a szükséges kezdőlökést. Persze autodidakta módon is meg lehet tanulni, de sokkal nehezebb és keményebb feladat. A programozás oktatás az alapok elsajátításával nem ér véget, folyamatosan edzésben kell lennie, és gyakorolnia kell az önálló feladatmegoldást.
  • Az egyedi igények megvalósítása nem minden esetben könnyű feladat, sokat kell gondolkozni, és olyan rendszert kell építeni, ami több száz felhasználó egyidejűleg történő használata során sem omlik össze. Ez bizony nem könnyű, hiszen tisztában kell lenni az adatbázis tervezéssel és a felhasznált programnyelv vagy programnyelvek nyújtotta optimalizációs lehetőségekkel is.
  • A jó programozó egyedi fejlesztésű honlapot hoz létre, ezzel is csökkentve a feltörés kockázatát, ügyel a gyors betöltődésre, és pontosan úgy és olyan funkciókkal készíti el a weboldalt, ahogy a megrendelő azt szeretné. Semmiben nem kell kompromisszumot kötni, minden úgy működik, ahogy kell, nincsenek felesleges modulok, és hosszú ideig garantált a rendszer bővíthetősége. Használhat valamilyen keretrendszert is, de csakis akkor, ha teljes mértékben tisztában van annak működésével, és szükség esetén képes továbbfejleszteni azt.
  • A webprogramozó nem modulokat keres az interneten, hanem maga készíti el a kódot. A teljes rendszerrel tisztában van, és tudja, mihez kell nyúlnia, ha probléma vagy továbbfejlesztési igény merülne fel.
  • Egy igazi webprogramozó ismeri a HTML5, CSS3, JQuery, PHP és MySQL nyelveket olyan szinten, hogy önállóan képes alkalmazni őket egy weboldalon belül. Folyamatosan képezi magát, hiszen rendszeresen jelennek meg újabb és újabb technológiák, amik sokkal gyorsabbak, és alkalmazkodnak a mai világ igényeihez.

A valódi webprogramozás kicsit drágább lehet, mint az ingyenes sablonokból és modulokból felépített rendszer, de a tapasztalatok alapján megéri a fáradozást. A mai rohanó világban az emberek nem szeretik az unalmas és sablonos honlapokat, gyorsan továbbkattintanak, ha valami nem nyeri el a tetszésüket. A felhasználói élmény csakis egyedi ötletekkel és megvalósításokkal növelhető, így lehet a legkönnyebben a konkurencia fölé kerekedni.

Aki honlapot szeretne, mindenképpen győződjön meg arról, hogy valóban azt kapja a pénzéért, amit szeretne, nem pedig csak valami ingyenes, sablonos és kattintgatós rendszert. Sajnos sok nagyobb cég is ezt a játékot játssza az ügyfeleivel, ők pedig mit sem sejtve fizetnek több százezer forintot olyan munkáért, ami valójában nem ér többet húszezer forintnál.

Készült: 2019-03-18

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)