Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Weboldal tervezés Győr

Egy ingyenes személyes konzultáció során megbeszéljük, miért van ügyfelünknek szüksége a honlapra, mit szeretne vele elérni. Egyúttal kitűzzük a weboldal készítés céljait is. Ezek a célok lehetnek egyszerűen csak bizonyos információk megosztása az érdeklődőkkel, esetleg értékesítés a weboldalon.

Weboldal tervezés

A weboldal tervezés lépései röviden

A weboldal tervezés során megtervezzük a menüpontokat, a weboldal szerkezetét, illetve egyeztetünk, milyen funkciók kerüljenek a weboldalra. Tanácsokkal, ötletekkel segítjük ügyfeleinket, hogy honlapjuk később teljesíteni tudja a kitűzött célokat. Megismertetjük velük az internetezők keresési szokásait, illetve a keresők működését. Végezetül az ingyenes konzultáció során a weboldal megjelenését, a weboldal designt is egyeztetjük.

Weboldal tervezés 1. lépése: célok kitűzése

Fontos tisztában lenni azzal, miért is készül a weboldal. Egyszerűen csak a cég szolgáltatásait hivatott bemutatni az érdeklődőknek, vagy hírlevél feliratkozókat is gyűjtenie kell, esetleg értékesíteni a szolgáltatásokat, termékeket. A weboldal célok kitűzése azért fontos, mert később a weboldal elkészítése után ezeknek a céloknak a figyelembe vételével érdemes a honlap tesztelését, valamint a későbbi optimalizálást elvégezni.

Weboldal tervezés 2. lépése: menüpontok megtervezése

A weboldal tervezés második lépése, hogy számba vesszük azokat a tevékenységeket, szolgáltatásokat, melyeket a weboldalon be kell mutatni. Fontos, hogy a különböző témáknak saját menüpontokat alakítunk ki, hiszen egy menüpontot maximum két kulcsszóra lehet optimalizálni. A különböző tevékenységek rendezett elkülönítésével a látogatók is gyorsabban el fognak igazodni a weboldalon.

Weboldal tervezés 3. lépése: kulcsszavak meghatározása

A honlap megtalálhatósága végett nagyon fontos a fő kulcsszavak meghatározása. Amennyiben később lesz aktuális, hogy a honlap a keresők találati listájának elején helyezkedjen el, a honlap tervezése során kulcsszólistát készítünk, melyet a weboldal szövegírásakor vagy a honlap bővítésekor fel lehet használni. A megtervezett weboldal menüpontjait és a legfontosabb kulcsszavakat érdemes egy táblázatban rögzíteni segítségül a weboldal elkészítéséhez.

Weboldal tervezés 4. lépése: weboldal szövegírás

A legjobb, ha maga a honlap tulajdonosa is részt vesz a saját weboldalának a szövegírásában, hiszen ő ismeri legjobban a céget, a cég profiljait, a forgalmazott termékeket és a vállalkozás szolgáltatásait. A honlap szövegírásakor ajánlatos az előzőleg kapott kulcsszólistát felhasználni. Javasolt a cég profiljáról olyan részletességgel írni, hogy abból a weboldalra látogatók minden fontos információt megtudjanak. Természetesen nem minden cégnél van szabad erőforrás a honlapszöveg írására. Ebben az esetben is van kész megoldásunk, a Kiss Honlapkészítés külön díj ellenében megírja a honlapokra megfelelően optimalizált webszöveget.

Weboldal tervezés 5. lépése: weboldal grafikai tervezése

A weboldal tervezés után a weboldal grafikai tervezése a következő lépés. A legtöbb esetben érdemes a honlap grafikai megjelenését a weboldal témájához igazítani. Amennyiben a cégnek már van logója, esetleg rendelkezik céges arculattal, abban az esetben a honlap grafikai tervezését a meglévő arculati elemekkel összhangban tervezzük meg. A grafikai tervezés eredményeként ügyfelünk a honlap méretével megegyező képet kap készhez, melyet felnagyítva akkora méretben vizsgálhat meg, amekkora a saját képernyőjén egy átlagos honlap. Amennyiben elégedett a grafikai tervezés eredményével, az elkészített weboldal a grafikai tervvel megegyező kinézetben fog elkészülni. Ha bizonyos részletekkel nem elégedett, akkor a grafikai tervezés során még van lehetőség kisebb módosításokat végrehajtani.

A jó tervezés a siker alapja

A helyes és szakszerű weboldal tervezéssel pénzt és időt lehet megtakarítani, valamint a későbbi bosszúságoktól is megkímélhetjük magunkat. A megfelelően megtervezett weboldal elkészítése után nem lesz szükség a weboldal átdolgozására, folyamatos módosítására. Az alaposan megtervezett weboldal a keresőkben is jobban fog teljesíteni. Természetesen nem kell minden honlap tulajdonosnak tisztában lenni a helyes weboldal tervezéssel. Amennyiben a Kiss Honlapkészítésnél rendeli meg a weboldal készítést, abban az esetben a weboldal tervezésben is segítjük megrendelőinket.


Hasznos tippek

Weboldal tervezési tanácsok
Weboldal tervezési tanácsok

Weboldal tervezésről már korábban is írtam hasznos tanácsokat, azonban ezt a témát nem lehet elégszer ismételni, hiszen a megfelelő weboldal terezéssel sokkal jobb eredményeket érhetünk el a látogatóknál és nem utolsó sorban a keresőknél is jobban fog teljesíteni weboldalunk. Az alapos weboldal tervezéssel ráadásul munkát is spórolhatunk, hiszen nem kell újra és újra módosítani a honlapunkat. A megfelelően megtervezett és elkészített weboldallal egyszeri befektetéssel és egyszeri munkával több éven keresztül minimális költséggel reklámozhatjuk cégünket, szolgáltatásainkat.

Tovább olvasom »
Webdesign készítés
Webdesign készítés

Az egyedi és stílusos webdesign készítés a weboldal készítés egyik meghatározó eleme. A stílusos webdesign felkelti a látogatók érdeklődését, könnyen megjegyezhetővé teszik a weboldalt, és ha elnyeri a látogatók tetszését akkor weboldalunk jobban is fog teljesíteni. A webdesign készítésbe a színek kiválasztása, a tartalmi elemek átgondolt elrendezése és a tartalom megformázása tartozik.

Tovább olvasom »
Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)