Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Weboldal tervezési tanácsok

Weboldal tervezésről már korábban is írtam hasznos tanácsokat, azonban ezt a témát nem lehet elégszer ismételni, hiszen a megfelelő weboldal terezéssel sokkal jobb eredményeket érhetünk el a látogatóknál és nem utolsó sorban a keresőknél is jobban fog teljesíteni weboldalunk. Az alapos weboldal tervezéssel ráadásul munkát is spórolhatunk, hiszen nem kell újra és újra módosítani a honlapunkat. A megfelelően megtervezett és elkészített weboldallal egyszeri befektetéssel és egyszeri munkával több éven keresztül minimális költséggel reklámozhatjuk cégünket, szolgáltatásainkat.

Weboldal tervezési tanácsok

Weboldal tervezés? a tartalomra összpontosítsunk!

Weboldal tervezésnél először összegezzük mondandónkat. Gyakori hiba, hogy a leendő weboldal tulajdonos megtervezi a menüpontokat, a honlap elrendezését, a honlapra feltöltendő szöveges és képi anyagok elkészítésére és rendezésére azonban már kevesebb energiát fektet. Amennyiben szeretnénk bizonyos kulcsszavakra előre kerülni, akkor mindenképpen megfelelő minőségű és mennyiségű tartalmat kell elkészíteni a honlaphoz. Jelenleg a keresők a rangsorolásnál a legfontosabb szempontnak a honlap tartalmának minőségét és mennyiségét tekintik. Tehát a weboldal tervezés során készítsük el a tartalmat, rendszerezzük, majd ahhoz készítsük el a menüstruktúrát.

Weboldal tervezés? ne a konkurenciát másoljuk!

A keresők az egyedi és értékes tartalmat szeretik, hiszen a látogatók is információkban gazdag szövegeket szeretnek olvasni. A weboldal tervezés során ne a konkurencia weboldalait kezdjük el böngészni, és a nekünk megfelelő menüpontok alapján tervezzük meg weboldalunk menüpontjait. Először gyűjtsük össze saját ötleteinket. Írjunk arról, mivel foglalkozunk, milyen tevékenységeket végzünk, milyen termékeket állítunk elő. A konkurens weboldalak elemzését hagyjuk a weboldal tervezés későbbi szakaszára. A tartalomnál se a konkurencia tartalmát másoljuk. Egyrészt a tartalom másolása nem etikus, másrészt a keresők is felismerik a másolt tartalmat és büntetik a honlapot.

Weboldal tervezés - honlap elrendezés tervezése

A weboldal elrendezés tervezését az összegyűjtött anyagok rendszerezése után érdemes csak elkezdeni. Ekkor látjuk, hány menüpontunk lesz. Kevés menüpont esetén tervezhetünk vízszintes menüt. Amennyiben sok menüponttal számolunk vízszintes lenyíló menüt, vagy függőleges menüt tervezhetünk. Amennyiben olyan fontos információink vannak, amelyeket minden weboldalon szeretnénk kiemelni akkor tervezhetünk két vagy három oszlopos weboldalt. A jobb illetve bal sidebarba kerülhetnek kapcsolati információk, ügyfél vélemények, vagy Facebook Like doboz is.

Weboldal tervezés webáruház esetében

A weboldal tervezését a webáruházak esetében is hasonlóan alaposan kell elvégezni. Itt is a tartalomra összpontosítsunk. Fontos, hogy a lehető legtöbb információt megosszuk a termékekről. Hiszen a vásárló szeretne minél többet tudni arról, amit vásárolni szeretne. A gyártótól kapott leírásokat saját tapasztalatokkal egészítsük ki nyugodtan. A webáruház tervezéskor nagyon fontos még a megfelelő minőségű és mennyiségű termékkép. Ha minden termékről több kép is a rendelkezésünkre áll, akkor a termékoldalakat is tervezhetjük ennek megfelelően.

Készült: 2013-05-13

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)