Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Keresőoptimalizálás honlapkészítés előtt

Egy honlap általában azért készül, hogy valamilyen terméket, szolgáltatást értékesítsünk. A legtöbb ügyfél ilyen esetben a keresőkből érkezik honlapunkra, ezért honlapkészítéskor az egyik szempont, hogy keresőbarát és kereső optimalizált honlapot készítsünk.Egy honlap keresőoptimalizálása már a honlapkészítés előtt elkezdődik, a honlap tervezésével. A kersőoptimalizált honlapkészítéshez adok győri honlapkészítőként ebben a cikkemben hasznos tanácsokat.

Keresőoptimalizálás honlapkészítés előtt

Nem releváns tartalom a kezdőoldalon, intro oldal

Ez a legrosszabb, amit egy honlappal tehetünk. A legfontosabb honlapunk kezdőoldala, ezért ha azon nem releváns, azaz honlapunkhoz nem témába vágó tartalmat helyezünk el, akkor a keresők nem fogják tudni értelmezni, esetleg félreértelmezik, miről szól a honlapunk. Ennél rosszabb már csak az, amikor egy intro oldalt készítünk honlapunk kezdőoldalának, hogy szép látvány fogadja a honlapunkra látogatót. Az ilyen oldalak általában a keresők számára értelmezhetetlen képeket, flash objektumokat tartalmaznak. Régebben nagy divat volt az intro kezdőoldalak készítése, mára szerencsére egyre kevesebb az ilyen honlap.

Kevés tartalom a honlapon, kezdőoldalon

Ez talán a leggyakrabban elkövetett hiba honlapkészítéskor, melyet győri honlapkészítőként tapasztalok. Gyakran azért akarnak a honlaptulajdonosok kevés tartalmat a honlapukra, mert "úgysem olvassa el senki". Ez hibás feltételezés, és általában alaptalan is. Az emberek pontosan az információkért keresik fel a legtöbb honlapot. Ön melyik honlapról rendel szívesebben? Amelyiken éppen csak megtalálható néhány információ, vagy arról a honlapról, amelyen részletes tájékoztatást talál az adott termékről, szolgáltatásról? Nyilvánvaló, hogy senki nem szeret zsákbamacskát vásárolni. A lehető legtöbb információt szeretne megtudni a termékről, amelyért fizetni fog.
Honlapunk tartalmát tegyük érdekessé, informatívvá és átláthatóvá. Használjunk címsorokat, hogy átláthatóbb legyen a honlap szövege, használjunk képeket, táblázatokat a jobb átláthatóság érdekében.

Képes menü készítése

Győri honlapkészítőként gyakran találkozom olyan honlapokkal, amelyeknél képet használnak szöveges menü helyett. A képekkel az a probléma, hogy az emberekkel ellentétben a keresők nem látják, hanem a forráskódban értelmezik a képeket. Ezért nem is ismerik fel a képekre írt szövegeket. Képes menüvel készült honlapoknál a keresők nehezen értelmezik, miről szól pontosan az adott honlap.

Címsorok használata

Egy hosszú szöveges tartalmat átláthatóbbá tehetünk címsorok használatával. Ráadásul az alcímekből a látogató és a kereső is pontosabb megérti a honlap tartalmát. Használjuk ezért bátran a címsorokat honlapkészítéskor és honlaptervezéskor.

Készült: 2012-06-19

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)