Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Weboldal keresőoptimalizálás nélkül. Van értelme?

A weboldal fontos helyen szerepel minden cég esetében, hiszen ezen a felületen találhatja meg az adott vállalatot a legtöbb potenciális ügyfél, vagyis vásárló. Azonban a megfelelő weboldal még nem garancia semmire, érdemes komolyan venni a honlap menedzsmentjét is, valamint a keresőoptimalizálásra kiemelt figyelmet kell fordítani.

Weboldal keresőoptimalizálás nélkül. Van értelme?

A weboldal fontos helyen szerepel minden cég esetében, hiszen ezen a felületen találhatja meg az adott vállalatot a legtöbb potenciális ügyfél, vagyis vásárló. Azonban a megfelelő weboldal még nem garancia semmire, érdemes komolyan venni a honlap menedzsmentjét is, valamint a keresőoptimalizálásra kiemelt figyelmet kell fordítani.

Miért fontos a keresőoptimalizálás?

Annyira boldogító érzés, amikor elkészül az új honlap, hogy sokan azt hiszik befejezték a munkát. Azonban optimalizálás nélküli honlap esetén valószínűleg meg sem térül a befektetett munka. Bármilyen jó a weboldal, ez még semmire sem garancia, hiszen a látogatók véletlenül nem fognak rábukkanni. Ekkor válik fontossá az optimalizálás, amely azt eredményezni, hogy az oldal a különböző kulcsszavak alapján a keresőkben elől szerepeljen, amikor a potenciális látogatók különböző szolgáltatások, cégek után keresgélnek. Köztudott, hogy mindenki a keresőkben az elsők közül választ weboldalt, amennyiben talál olyat, amely számára megfelelő szolgáltatásokat nyújt. Ez azt jelenti, hogy lehet egy oldal bármennyire érdekes, szinte senki nem kattint rá, ha pl. a kereső 3. oldalán jelenik meg.

Milyen mennyiségben érdemes igénybe venni a keresőoptimalizálást?

Akár már egy kisebb optimalizálás is azt eredményezheti, hogy megsokszorozódik a látogatók száma. Természetesen minél nagyobb az optimalizálás mértéke, annál nagyobb eséllyel fog nőni folyamatosan ez a szám. A szükséges optimalizálás mértékét sok tényező együttesen határozza meg. Az egyik legfontosabb ilyen tényező a konkurens weboldalak optimalizáltsága. Ha az adott témában sok a jól optimalizált oldal, akkor nagyobb mértékű optimalizálásra lesz szükség.

Egyes témaköröknél azonban a keresőoptimalizálás akár több hónapot, vagy akár egy évet is igénybe vehet. Ennek hátterében az áll, hogy a Google folyamatosan indexeli a honlapokat, és a túlzott tevékenységeket esetlegesen manipulatívnak tarthatja. Az ilyen keresőoptimalizálásnak pedig büntetés lehet a vége. Ezért mindenképp ajánlatos az egyszeri nagyobb optimalizáló csomag helyett a folytonosságra törekedni, amely így tovább is tart. A rendszeres honlapfrissítést, tartalom bővítést a keresők bizalommal kezelik, és az ilyen oldalakat szívesen helyezik előre. Ezért a hosszútávú keresőoptimalizálásnak sokkal hatásosabb is az eredménye.

Miért fontos keresőoptimalizáló céget megbízni a honlap optimalizálással?

A válasz nagyon egyszerű. A nem megfelelő keresőoptimalizálás kidobott pénz. Hiába próbáljuk meg önállóan kereső optimalizálni a honlapunkat, ha nem a megfelelő kulcsszavakat alkalmazzuk. Írhatunk akármennyit, ha nem arról írunk amiről kellene. A honlap keresőoptimalizálása nagyon összetett feladat, sok tényezőre kell egyidejűleg figyelni, és mivel a kereső folyamatosan változik, ezért a keresőoptimalizálásnak is követnie kell a változásokat. A keresőoptimalizáló cégek folyamatosan követik a változásokat, felkutatják és sikeresen használják a megfelelő kulcsszavakat, és szakszerűen építik fel a weboldalt. Az eredmény nem is szokott elmaradni.

Készült: 2015-04-07

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)