Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Linképítés, linkmarketing

Egy sikeres weboldal elképzelhetetlen linképítés nélkül. Egy sikeres weboldalnak több ezer mutató linkje is van, de egy céges weboldal esetén sokszor elég ha 100-200 mutató linket össze tudunk gyűjteni. De mi is az a linképítés? Miért van rá szükség? Ebből a cikkemből mindent megtudhat, amit a linképítésről fontos tudni.

Linképítés, linkmarketing

A linképítésről bővebben

Linképítés más néven linkmarketing alatt azt értjük, amikor más weboldalakon a saját weboldalunkra mutató linket helyezzünk el.

Miért van szükség linképítésre?

Egy weboldal linképítése két szempont miatt fontos.

 • Látogatottság növelés 
  Minél több weboldalon található meg honlapunkra mutató link, annál többen fognak rátalálni honlapunkra.
 • Keresőoptimalizálás 
  A kereső oldalak, mint például a Google is pontosan számon tartják az egy weboldalra mutató linkeket. Minél több link mutat a honlapunkra, annál fontosabbnak tartják azt.

Az alapelv nagyon egyszerű. Ha rendelkezünk egy jó weboldallal, melyen értékes tartalom található, akkor arra sok más weboldalról fognak hivatkozni. Tegyük fel, a weboldalunkon írunk egy értékes cikket a faültetésről. Ha egy fórumon valaki erről kérdezni a többieket hogyan kell megfelelően fát ültetni, válaszként elég csak egy linket írni, amely a mi honlapunkra mutat. Ezt hívják természetes linképítésnek.

Linképítés módszerek

A természetes linképítés általában nagyon lassú folyamat. Különböző módszerek léteznek arra, hogy honlapunkra mutató linkeket helyezzünk el más weboldalakon.

 • Linkgyűjteményekbe, cégregiszterekbe történő regisztrálás
  Nagyon sok olyan linkgyűjtemény van, amelybe díjmentesen ajánlhatjuk oldalunkat. Legismertebb ilyen gyűjtemény a lap. hu oldalak. Fontos, hogy mindig olvassuk el a felhasználási feltételeket és a megfelelő kategóriába ajánljuk honlapunkat.
 • Linkcsere 
  Nagyon sok weboldal tulajdonosa cserébe hajlandó honlapunkra mutató linket, viszont linkért cserébe elhelyezni saját weboldalán. Nem csak a mutató linkek mennyisége, de a minősége is nagyon fontos. Lehetőleg honlapunk témájához kapcsolódó oldalakon helyezzünk el linkeket.
 • Fizetett hirdetések 
  Egyes vélemények szerint a keresők nem nézik jó szemmel a fizetett linkeket. Én ezzel a nézettel azért nem nagyon értek egyet. Ha így lenne, senki sem hirdetne. Tovább megyek, például a Google is lehetőséget biztosít fizetett hirdetésekre.
 • Fórumokon való részvétel 
  Nagyon sok fórum található az interneten. Érdemes a weboldalunk témájához kapcsolódó fórumot keresni és ott aktívan részt venni. Ha ügyesek vagyunk, saját weboldalunkra mutató linket is elhelyezhetünk hozzászólásainkban. Törekedjünk azonban arra, hogy részvételünk értéket is képviseljen, a spam-előket a fórumokon sem szeretik.
 • Hozzászólás blog bejegyzésekhez
  Sok weboldal tulajdonosa ír szakmai blogot. Ha van rá lehetőség, szóljunk hozzá bátran egy-egy cikkhez. Tegyünk fel kérdéseket, vessünk fel új témát.
 • Linképítés közösségi médiában
  A közösségi oldalakon lehetőség van vállalkozásoknak is nyilvános oldal létrehozására. Érdemes kihasználni ezeket a lehetőségeket is. A linképítés általában egy elég unalmas és hosszadalmas folyamat. Egy weboldal esetén 100-200 link más jelentős javulás szokott eredményezni a keresőkben is.

Ha Önnek nincs erre ideje, vagy csak nem szeretne ezzel foglalkozni, vegye igénybe a Kiss Holnapkészítés linkmarketing szolgáltatását. Egy mutató link regisztrálása csupán 250Ft-ba kerül Önnek.

Készült: 2011-09-04

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
 • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
 • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
 • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
 • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)