Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

A Google keresőóriás új algoritmusa

2012 április 24-én jelentős változást tapasztalhattak azok, akik a Google keresőjét rendszeresen használják. A találati listákon a weboldalak sorrendje jelentősen megváltozott. Néhány honlap jelentősen hátrébb került, más honlapokat azonban kellemetlenül érintettek a változások.

A Google keresőóriás új algoritmusa

A változás oka a Google keresőóriás új kereső algoritmusa volt, melyet Pingvinre kereszteltek. A Google folyamatosan módosítja a kereső programját, néha nagy fejtörést okozva ezzel a honlapkészítőknek és a keresőoptimalizáló szakembereknek. A változtatásoknak egyetlen célja van: a felhasználói élmény növelése. A keresőt használóknak a Google a legjobban témába vágó honlapokat szeretné a találati listán megjeleníteni. Folyamatosan törekszik a nem jó minőségű, esetleg nem megfelelő tartalommal rendelkező honlapok kiszűrésére.

Hátrébb sorolt a Google kereső! Mit tegyek?

Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy az egyedi honlap tartalom és az egyedi honlap kinézet jelentősen megnöveli esélyeinket egy jó helyezés eléréséhez.
A másik nagyon fontos tényező, ha honlapunkat folyamatosan bővítjük, releváns és hasznos tartalmakkal növeljük terjedelmét, akkor ezt a Google is pozitívan fogja értékelni. Ezért mindenkinek, akiket kedvezőtlenül érintettek a változások a következőket javaslom:

  • folyamatosan bővítsük honlapunkat minőségi, releváns tartalmakkal
  • a nem egyedi, illetve a nem megfelelően részletes szövegeket módosítsuk, esetleg töröljük
  • weboldalunkra a  szövegeket olvasmányosra, embereknek írjuk, ne a keresőknek
  • ügyeljünk a megfelelő kúlcsszósűrűségre honlapunkon, válasszuk az arany középutat
  • kerüljük weblapunk túlságosan intenzív linképítését, a naponta felkerülő több száz link nyilvánvalóan nem életszerű

Mint a legtöbb frissítéskor, itt is felfedezhetőek kisebb-nagyobb hibák az algoritmusban. Az értékesebb oldalak egy része hátrébb került, néhány értéktelenebb oldal pedig a találati lista élére ugrott. Várhatóan azonban lassan stabilizálódni fog a helyzet. Már most is megfigyelhető, hogy az értékesebb oldalak elkezdtek visszakapaszkodni a lista élére.

A legjobb keresőoptimalizáló szakember segítségét kérni az ilyen esetekben, mert a hátrébb sorolást okozhatja a nem megfelelő vagy elavult honlapkészítési technika is.

Készült: 2012-05-19

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)