Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Valós idejű marketing

 A valós idejű marketing egy új fogalom az online marketing világában, de minden bizonnyal ez lesz a jövő vezető irányzata ezen a területen. Megjelenése első sorban a mobil eszközökről történő megnövekedett keresési számnak köszönhető. Nagy valószínűség szerint mást tartalomra keres rá ugyanazzal a kulcsszóval egy otthoni felhasználó, és egy egy közterületen mobil eszközről böngésző felhasználó. Ezt a Google is felismerte, és a keresés helyéhez és a böngésző eszközhöz igazodva változik a találati lista.

Valós idejű marketing

A legrelevánsabb találat megjelenítése

A Google azért lett a világ első számú keresője, mert mindig is a legjobb és a legrelevánsabb, azaz más néven a legjobban a kerseséshez kapcsolódó találatokat akarta megjeleníteni. Ez volt a Google kezdeti sikerének a titka, és ez az üzletpolitika nem változott napjainkban sem. Az AdWords hirdetés feladásakor is kevesebbet kell fizetnünk egy kattintásért, ha témába vágó oldalt hirdetünk a megfelelő kulcsszóval.

Azonos kulcsszó, eltérő találat

Már korábban is tapasztalhattuk, hogy ugyanarra a kulcsszóra más eredményt kapunk eltérő keresés esetén. A Google figyelembe vette az asztali gépek esetén a keresés helyét és a keresési előzményeket is.

A mobil eszközök megjelenésével azonban egyre nagyobb az ilyen eszközökről történő keresés. Erre reagálva a Google a keresési algoritmusba beépítette a keresés pontos helyét, sőt még azt is figyeli milyen eszközről hajtottuk végre a keresést. Ezeknek az információknak a tudatában pontosabb keresési eredményeket kapunk.

Tegyük fel, hogy az "étterem" szóra keresünk rá. Nagy valószínűség szerint más eredményt fogunk kapni lakóhelyünkön az asztali számítógépünkről keresve, és teljesen más eredményt a lakóhelyünktől távol mobil keresés esetén. Felhasználóként olyan ézrésünk lesz, mintha a Google kitlalálta volna a gondolatunkat.

A valós idejű marketing használata

Szerencsére a fenti információk birtokában saját vállalkozásunk marketing stratégiájával is követhetjük a Google fejlesztéseit. Az AdWord hirdetés pontosabb célzásával, a mobil eszközökre is alkalmas honlapokkal több értékes látogatót kaphatunk mint korábban bármikor.

Készült: 2013-12-28

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)