Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

A legfontosabb szám az online marketingben

Gyakran hallom vállalkozóktól, hogy nincs elegendő anyagi forrásuk a hirdetésre, és egyébként is túl drágák a hirdetések nekik. Másik részről arra panaszkodnak, hogy kevés a megrendelés / vásárlás. Aki kicsit is ért az online marketinghez az tudja, hogy egyetlen mérőszámot kell csupán folyamatosan követni a siker érdekében, függetlenül attól mennyit költünk online marketingre.

A legfontosabb szám az online marketingben

Miben mérhetjük az online marketing sikerét?

Költhetünk sokat vagy keveset marketingre, minden esetben a megtérülést kell figyelemmel kisérnünk. Ezt legjobban a konverzió mérésével tehetjük meg.

Konverziónak nevezzük, amikor egy felhasználó egy weboldal tulajdonosa által küldött e-mail vagy egy hirdetés alapján valamilyen kívánt dolgot tesz meg. A konverzió lehet feliratozás e-mail kampányra, regisztráció, oktatási anyag letöltése, esetleg árajánlat kérés vagy maga a vásárlás.

Át vittebb értelemben lehet a konverzió számításának alapja a megrendelések száma és az online marketingre fordított kiadás aránya, tehát az a viszonyszám amely megmutatja, hogy az online marketingre fordított kiadásunkból mennyi megrendelést, vásárlást könyvelhetünk el.

Mi a legfontosabb konverziós cél?

Természetesen maga az értékesítés a legtöbb weboldal célja. Azonban nagyon fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a hírlevelünkre feliratkozókra, vagy a tanulmányunkat letöltőkre is.

A konverzió tesztelése

A konverziót egyes esetekben nagyon könnyen kiszámolhatjuk, léteznek ennek számítására online marketing szoftverek is, de a Google Analytics-el is tudunk konverziót mérni. A konverzió tesztelésére létezik egy nagyon jó módszer, mégpedig a több verziós landing page weboldal. Ennek lényege, hogy két eltérő weboldalt készítünk ugyan azzal a céllal, amelyre például AdWords kampánnyal irányítjuk a látogatóinkat. Ezzel a módszerrel mérhetjük a két weboldal teljesítményét, és mindkét weboldalnál kiszámolva a konverziót kiválaszthatjuk a jobban teljesítő weboldalt.

Készült: 2013-01-18

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)