Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Domain van, de weboldal még nincs?

Gyakori eset, hogy a domain lefoglalása befejeződött, de a weboldal még nem készült el, ilyenkor a tárhelyszolgáltató reklámja jelenik meg, vagy egy „Feltöltés alatt...” szöveg, de legrosszabb esetben egy fehér lap, ami a szerver könyvtárszerkezetét mutatja. Mit érdemes tenni ebben az esetben?

Mi a teendő, ha domain van, de weboldal még nincs?

Megéri vele foglalkozni?

A válasz igen, sőt nagyon is fontos lehet a weboldal későbbi életére való tekintettel. Egyrészt az arra tévedő látogatók látják, hogy hamarosan lesz egy működő weboldal a domain alatt, és ha tetszik nekik, amik ott találnak, később még vissza is térhetnek. Nem elegendő csak egy „Feltöltés alatt...” szöveget elhelyezni, a siker érdekében alaposan meg kell tervezni, sőt marketing szempontból elő kell készíteni a weboldal érkezését.

Ajánlatos a leendő weboldal színeihez igazodó infógrafikával szemléltetni a weboldal jellegét, tevékenységét, és az indulás idejét (esetleg visszaszámlálással). Lehetőséget kell adni az érdeklődőknek a kérdezésre, ismerkedésre, ezért már ebben az időszakban érdemes elhelyezni a kapcsolati adatokat a demó lapon.

A kezdeti sikereket megnövelheti egy játék, amely keretein belül valami jövőbeli kedvezményt vagy ajándékot sorsol ki a weboldal tulajdonosa. Ezáltal már a korai szakaszban e-mail címeket lehet bekérni, ezzel megalapozva a hírlevélküldéshez szükséges olvasói bázist vagy a weboldal regisztrált felhasználóinak táborát.

Természetesen a közösségi médiát is fel lehet használni ilyen célokra. El lehet készíteni a weboldal Facebook oldalát, és létre lehet hozni egy játékot, fel lehet adni egy hirdetést, hogy a lehető legtöbb emberhez jusson el a leendő weboldal híre. A közösségi média és a játék együttes hatása jó marketing eszköz lehet olyan induló weblapok esetén, ahol fontos a közösségi aktivitás.

A keresőoptimalizálás során fontos tényező a domain kora. Ha egy domain évekig parkoló állásban van és szó szerint nincs rajta semmi, az pazarlás, hiszen egy megfelelően elkészített releváns demó oldallal már növekszik a domain kora, amivel segíthető a későbbi keresőoptimalizálás.

Amit kerülni kell

  • Útépítésnél használt táblák megjelenítése „under construction” szöveggel.
  • Csak egy „Hamarosan...” vagy „Feltöltés alatt...” szöveg megjelenítése.
  • Reklámok megjelenítése.
  • Átirányítás nem releváns weboldalakra.
  • Semmittevés, várakozás.

Félre az unalmas megoldásokkal

A fenti ötleteket felhasználva minden leendő weblaptulajdonosnak beindulhat a fantáziája, és ahelyett, hogy azon izgulna, mikor lesz kész a weboldala, használja ki praktikusan a készítéssel járó időt, és adjon egy kezdeti lökést a weboldalának. Érdemes minél jobb és eredetibb ötleteket megvalósítani, amikkel beleégethető az emberek emlékezetébe az adott cég vagy vállalkozás. Ötletek hiányában pedig ajánlott felvenni a kapcsolatot marketing irodákkal, szakemberekkel.

Készült: 2018-06-10

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)