Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

A Domain név

A domain név egy internet helyet azonosító egyedi név. Mindig egy előtagból, és egy végződésből áll, melyeket pont választ el egymástól. A domain név nem tartalmaz pontot (kivéve az aldomain) viszont kötőjelet, számokat igen. Magyarországon a leggyakoribb végződések a hu, com, net, eu.

A Domain név

Hogyan válasszunk domain nevet?

A jó domain név lehetőleg rövid, tömör, de mindenek előtt jól megjegyezhető kell,hogy legyen. Figyelni kell arra is a kiválasztáskor, hogy hogyan hangzik a név ékezetek nélkül, ha később valakinek ajánlai fogjuk.

Érdemes a domain nevet a tevékenységünkhöz választani, mintsem vállalkozásunk nevéhez. Ha a keresőoptimalizálást nézzük akkor a felhasználó a keresőkben valószínűleg egy adott tevékenységre, témára fog rákeresni. Ha a keresett szó szerepel a domain névünkben, akkor az nagyban javítja a helyzetünket a találati listán. Tehát egy honlap keresőoptimalizálása már a domain név kiválasztásával elkezdődik!

A tevékenységhez választott domain név azért is előnyös, mert ha valahol megjelentetjük, akkor abból egyből kiderül vállalkozásunk profilja. Így az emberek is könnyebben megjegyzik, és hamarabb fogják ajánlani ismerőseiknek.

Ha találtunk szabad domain nevet, akkor érdemes rákeresni egy internetes keresőben is, milyen találatokat kapunk rá. Nem célszerű olyan nevet választani, amelyhez már létezik nagyon hasonló.

Milyen végződést válasszunk?

A végződések kiválasztásakor azt kell figyelembe vennünk, hogy hazai, vagy nemzetközi piacon szerepelünk-e. Ha csak Magyarországon, akkor érdemesebb a hu.-t választani. Ha cégünk tevékenysége nemzetközi, akkor ezt a com, net, eu végződésekkel kihangsúlyozhatjuk.

Tippek, ha már minden név foglalt

Abban az esetben, ha olyan nevet akarunk választani melynél nagy a konkurencia valószínűleg nehezen fogunk találni szabad domain nevet. Ekkor a következőket lehet tenni.

  • földrajzi hely hozzáadása a névhez
  • előtag vagy utótag hozzáadása a névhez (a, az)
  • rag hozzáadása

Készült: 2011-06-06

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)