Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Milyen a jó slideshow?

Kevés olyan weboldal létezik, ami ne használna a kezdőlapon vagy az aloldalon képeket automatikusan változtató slideshow-t. Könnyen megragadja a látogatók figyelmét, sok információt képes kis helyen tárolni, és nem utolsósorban segítségével jól összefoglalhatóak a szolgáltatások vagy bármilyen más fontos tudnivaló.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie a jó slideshow-nak?

Mit kell tartalmaznia egy slide-nak?

Slide-nak nevezzük a slideshow egyes elemeit, amelyek megadott időközönként automatikusan változnak. Érdemes kihasználni az automatizmust, ezzel is jelezhető a felhasználók felé, hogy nem csak egy statikus blokkról van szó, de lehetőséget kell biztosítani a manuális lapozásra is. Az előre beállított tempó nem biztos, hogy megfelelő az olvasók olvasási sebességéhez.

Egy slide legyen figyelemfelkeltő, és tartalmazza az alábbiakat

 • Jó, minőségi releváns kép
  A kép a slide legfontosabb eleme, hiszen az ragadja meg elsőként a felhasználó figyelmét. A kép kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy a 320px felbontástól egészen az 1920px (full hd) felbontásig jól nézzen ki, mindegyik nézeten át tudja adni a kép mondanivalóját. Előfordulhat, hogy ezt fizikailag több képpel lehet csak megoldani, de ez nem probléma, hiszen a reszponzív CSS segítségével ez könnyedén kivitelezhető.
 • Figyelemfelkeltő cím
  A kép után a második dolog, amit a felhasználó észrevesz, az a slide címe. Ne legyen túl hosszú, inkább rövid legyen, passzoljon a képhez és legyen figyelemfelkeltő. Ösztönözze arra felhasználót, hogy olvassa tovább a slide szövegét, és kattintson a linkre.
 • Rövid leírás
  Nem kötelező elem, de sokszor jó lehet, ha meg van magyarázva a cím. Például hasznos lehet az akciós ajánlat érvényességének megjelenítésére, vagy a rövid cím kifejtésére.
 • Megfelelően kiválasztott linkszöveg
  A linkszöveg kattintásra ösztönözzön. A szokásos „Tovább” vagy „Részletek megtekintése” is jó választás, de merészebb linkszövegek használata is megengedett a siker érdekében. Ilyenek lehetnek például a „Vásárolja meg most!”, „Kérem a kedvezményt!” stb.
 • Saját oldalra mutató hivatkozás
  A slide linkje legyen elérhető más módon is, ne csak a sliderből, mert előfordulhat, hogy a látogatók nem kattintanak rá, ezáltal észrevétlen marad az akció vagy a kiemelni kívánt fontos tartalom. Ügyelni kell arra, hogy a link ne mutasson idegen oldalakra, lehetőleg az adott weboldal belső linkhálózatát erősítse.

Milyen legyen mobil nézeten?

A mobil megjelenítés problémás lehet, mert kisebb a rendelkezésre álló hely. Ezért is kell a reszponzív megjelenítésre is gondolni egy slide tervezésekor. Kisebb felbontásokon pöttyökkel és nyilakkal lehet jelezni, ha egynél több slide van a weboldalon, és ajánlott egyszerre csak egyet megjeleníteni. Tablet felbontáson a slide előtti és a slide utáni képet is érdemes félig, vagy csak részben megjeleníteni, ezzel is utalva arra, hogy van még lapozható tartalom. A legfontosabb slide kerüljön az első helyre, mert a mobilon böngészők többsége nagyon gyorsan végigpörgeti a weboldalt, és nem veszi észre, vagy nem foglalkozik a több slide lapozgatásával. Ez egy újabb indok arra, hogy a slideshow-ban elhelyezett linkek a weboldal más részéről is elérhetőek legyenek.

Készült: 2018-09-04

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
 • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
 • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
 • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
 • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)