Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

3 hasznos drótvázkészítő online szoftver

Weboldalak vagy mobil applikációk tervezése során sok esetben érdemes az elképzeléseket papírra vagy akár elektronikus formában felvázolni, hogy a lehető legjobb felhasználói élmény szülessen. Ha a drótváz tervek megfelelőek, akkor érdemes a grafikusok vagy a programozók kezébe adni őket, hogy végleges formába öntsék azokat.

3 hasznos ingyenes drótvázkészítő online szoftver

Milyen a jó drótváz?

A jó drótváz figyelembe veszi a felhasználói igényeket és az aktuálisan elfogadott trendeket. Nem csak egy írka-firka, hanem egy logikusan átgondolt és megtervezett leegyszerűsített grafikai terv, amin keresztül a megrendelő megérti a leendő weboldal vagy alkalmazás működését, és még a tervezési időszakban elkerülhetőek a félreértések és a többlet munka. Használatukkal sok időt lehet megtakarítani.

Néhány ingyenes online tervezőprogram

 • Drótváz iPhone applikációkhoz »
  A program teljesen szabadon használható, a képek PNG-ként exportálhatóak, vagy URL-ként megoszthatóak. Az eszközkészlet egyszerű és letisztult, és választhatunk a számítógépes vagy a kézzel rajzolt stílus között.
 • Drótvázkészítés weboldalakhoz (kezdésnek) »
  A Frame Box teljesen szabadon használható, ami korlátozott költségkeretes projektek esetén megfelelő lehet. Sajnos nem a legjobb eszköz egy komplex projekt részletes drótvázának kifejlesztésére, de kisebb, kevésbé összetett projektekhez tökéletesen megfelel.
 • Drótvázkészítés weboldalakhoz és applikációkhoz »
  A programhoz kérhető prémium licensz, de egyszerűbb drótvázak korlátlan számban készíthetőek. Megpróbál intuitív lenni, amikor valaki az egérrel rajzol, akkor egy adott pillanatban megjeleníti a szükséges vezérlőket. Nagyon könnyű az elemek be- és kikapcsolása. Mentéskor a terv URL-ként megosztható.

Rengeteg hasonló online szoftver létezik, ahol előfizetést vásárolva szebbnél szebb drótvázak készíthetőek, érdemes kipróbálni valamennyit, mielőtt döntenénk.

Papír és ceruza

Természetesen a jól bevált módszer, a papír és ceruza segítségével is készíthetőek profi drótváz modellek, de ez egy kétélű fegyver. Ha csak össze van csapva, akkor negatív hatása is lehet, sőt az is előfordulhat, hogy nehezebben értelmezhető, vagy a sok papír miatt már átláthatatlanná válik a terv, ezáltal pont a lényege veszik el a dolognak. Szép drótvázkészítéshez rendelkezni kell némi gyakorlattal, és minimális rajzolási és tervezési ismeretekkel. Ha a megrendelő személyesen nem elérhető, akkor bizony a tervet szkennelni kell, és elektronikus úton kell tovább küldeni. Aki rendelkezik jobb minőségű színes szkennerrel, annak ez a feladat nem probléma, de aki nem tudja biztosítani a fenti feltételeket, annak érdemes lehet kipróbálni egy ingyenes online drótvázkészítő programot.

Készült: 2017-09-02

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
 • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
 • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
 • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
 • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)