Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Stock fotók vásárlásának menete

Mi a stock fotó? Egy szép weboldal elkészítéséhez szükségesek szép, professzionális fényképek. Mivel az interneten található képek többségét szerzői jog védi, ezért egy honlap készítésekor nem tölthetünk le és nem használhatunk fel csak úgy bármilyen képet.

Stock fotók vásárlásának menete

A legjobb megoldás az, hogy saját készítésű képeket használunk weboldalunk készítésekor. Vannak azonban olyan esetek, amikor nincs lehetőség saját fotók felhasználására. Ezekben az esetekben érdemes vásárolni stock fotókat. A stock fotók lényege, hogy egy egyszeri díj ellenében a képeket legálisan felhasználhatjuk weboldalunkhoz, szórólapunkhoz, prospektusunkhoz, névjegykártyánkhoz.

Stock fotók vásárlásának menete

A legtöbb stock fotót értékesítő weboldalon úgynevezett kreditet kell vásárolnunk. Ezzel a virtuális pénzzel tudjuk megvásárolni a fotókat. Kreditet csomagokban tudunk vásárolni. Minél nagyobb csomagot vásárolunk, annál nagyobb kedvezményt kapunk.

Létezik még egy előfizetéses rendszer is, amikor egy bizonyos időszakra vásárolunk előfizetést. Ez idő alatt meghatározott mennyiségű kép letöltésére van lehetőségünk. Ezt a megoldást akkor érdemes választani, ha nagyobb mennyiségű fotóra van szükségünk.

Mennyibe kerül egy stock fotó?

Egy konkrét fotó ára két tényezőtől függ. Mekkora felbontásban akarjuk megvásárolni az adott képet, valamint előttünk mennyien töltötték már le azt a bizonyos fotót.

Minél nagyobb felbontású képre van szükségünk, annál többet kell fizetnünk. Egy stock fotókat értékesíthető oldalon akár több millió kép közül is választhatunk, ezért az oldalak üzemeltetői kitaláltak egy rendszert, hogy a vásárlók lehetőleg különböző képeket vásároljanak. Ennek a rendszernek a lényege, hogy minden egyes képnek nyilván tartják a letöltések számát. Minél többen vásároltak meg egy képet, annál többet kell fizetni érte a következő vásárlónak. 

Amennyiben ügyesek vagyunk, a legkisebb méretű képért, melyek elegendőek egy weboldal cikkéhez 1 kreditért, 200 Ft körüli áron is hozzájuthatunk. Egy nagyobb méretű képet 3 kreditért, nagyjából 650 Ft-ért tudunk megvásárolni. Egy átlagos méretű céges weboldalt már 6000 Ft-ért meg tudunk tölteni jó minőségű professzionális képekkel.

Néhány stock fotót értékesítő weboldal:

Készült: 2011-07-29

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)