Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Honlapkészítés nem csak a keresőknek

A honlapkészítés során egyre nagyobb a honlaptulajdonosok részéről a kiemelt helyezés elérése a keresőkben. Ez érthető, hiszen akinek a honlapja a találati lista elején szerepel, annak várhatóan több megkeresése lesz a honlapjáról. Ezt felismerte egyre több honlap tulajdonos, és megindult a harc a keresőkben a honlapok között. Egyre több a keresőoptimalizált honlap, és ezért egyre nehezebb is előre kerülni a toplista élére az adott kulcsszavaknál. Azonban gyakran elfelejtjük a honlap készítésekor, hogy a keresőoptimalizálás nagyon fontos, azonban a honlap első sorban a látogatóknak készül és nem a keresőrobotoknak.

Honlapkészítés nem csak a keresőknek

Az elmúlt időkben elég sokat írtam a keresőoptimalizált honlapkészítésről, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a honlapkészítéskor is törekedni kell az arany középút megtalálásában. A honlapkészítésnek és a keresőoptimalizálásnak összhangban kell lennie, hiszen a túloptimalizált honlap egyes esetekben rosszabb konverziót eredményezhet a látogatóknál.

Kulcsszóhalmozás a webszövegben

Gyakori hiba a honlapkészítéskor és a webes szövegíráskor a túl kevés tartalom. Ezt sokan úgy szeretnék ellensúlyozni, hogy a kevés tartalmat telepakolják kulcsszavakkal. Arra is gyakran láthatunk példát, hogy a honlap szövege szinte csak kulcsszavakból áll. A legrosszabb amit tehetünk, hogy például a szolgáltatásainkat lista formájában soroljuk fel kerülve minden magyarázatot. Ez két szempontból is helytelen. Először is a tartalom nem fog csak kulcsszavakból állni, más részről pedig a honlap nem tartalmaz kellő információt a látogatóknak. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy azok a szakmai kifejezések, melyek nekünk mindennaposak, azokat gyakran az ügyfelek nem értik, illetve nem használják. Javasolt a szolgáltatásokat bővebben kifejteni. Nem ritka manapság, hogy a jól teljesítő honlapokon minden kulcsszónak külön oldalt készítenek a honlapon. Ez a honlapra látogatóknak is kedvezőbb megoldás, hiszen a silány tartalom helyett kellő mennyiségű információt kap arról, amiért a honlapunkra látogatott.

Webszemét a honlapon

Természetesen a másik véglet is árthat a honlapnak, amikor a honlap készítésekor minden lényegtelen dologról megpróbálunk a lehető legtöbbet írni azért, hogy a honlap szövegét optimalizáljuk. Ez azt eredményezi, hogy ugyan arról a témáról ugyanazt írjuk le többször, ezzel értéktelen tartalmat, azaz webszemetet gyártva. A honlap készítéskor és a webes szövegíráskor is az arany középút a megfelelő. Ne írjunk túl keveset, de túlságosan hosszúra se nyújtsuk mondandónkat.

Készült: 2013-06-13

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)