Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Honlap szerkezetének, menüpontjainak megtervezése

Ha már megtaláltuk a megfelelő domain nevet, akkor kezdődhet a honlap tervezése. A honlapkészítés előtt érdemes a tervezésre nagy hangsúlyt fektetni, és alaposan átgondolni leendő honlapunk tartalmát.

Honlap szerkezetének, menüpontjainak megtervezése

Miért készíttethetünk honlapot?

Egy cég honlapja leggyakrabban azért készül, hogy bemutassa profilját, szolgáltatásait, elérhetőségeit. Ennél azonban ma már többet is tud. Webáruházat, üzenőfalat, vendégkönyvet, fórumot üzemeltethetünk rajta, ügyfeleinknek hírlevelet küldhetünk, szavazás formájában kikérhetjük véleményüket, beléptető rendszer segítségével személyre szabott tartalmat nyújthatunk nekik.

Mit írjunk egy céges honlapra?

Képzeljük el azt a helyzetet, amikor egy üzleti megbeszélésen veszünk részt, amelyen be kell mutatnunk partnereinknek cégünket. Minden bizonnyal bemutatnánk cégünk fő tevékenységi köreit, majd az egyes profilokat részletesen is bemutatnánk.
Egy honlap szerkezetét is érdemes hasonló módon megtervezni. Weboldalunk legyen cégünk írásos prezentációja.

 • 1. Csoportosítsuk cégünk tevékenységeit
  Egy vállalkozásnak általában több fő profilja is van. Csoportosítsuk ezeket. Minden fő tevékenység kapjon egy külön oldalt.
 • 2. Válasszunk kulcsszavakat
  A megfelelő kulcsszavak kiválasztása talán a legfontosabb egy honlap tervezésekor. Ha olyan kulcsszavakat választunk, melyre ritkán, vagy egyáltalán nem keresnek a keresőkben, és erre optimalizáljuk honlapunkat, akkor nagy valószínűséggel komoly bevételtől fogunk elesni. Kulcsszavak választásához és kulcsszó ötletek kereséséhez legjobb eszköz a Google kulcsszó választó eszköz. Ennek használatával pontosan láthatjuk egy-egy kulcsszónál a havi keresések számát.
 • 3. A legerősebb kulcsszavakból legyenek a menüpontok címei 
  A menüpontoknak rövid, az oldal tartalmáról sokatmondó nevet adjunk. Így látogatóink rögtön tudni fogják, miről szólnak az egyes oldalak.

Ki tervezze honlapunkat?

A tervezésben érdemes a honlap tulajdonosának is jelentős szerepet vállalnia, hiszen ő ismeri legjobban ügyfeleinek igényeit, vállalkozásának profilját, szolgáltatásait, így a kész honlap tartalma, funkciói is várhatóan mindenki igényeit ki fogják elégíteni. Az alapos terveséssel később munkát, és így költséget is megtakaríthatunk. Hiszen egy félkész honlapot gyakran csak plusz munka árán tudunk átalakítani, és így az elkészítés ideje is várhatóan nőni fog.

Természetesen a legjobban a kezdőlap tartalmát kell átgondolnunk, hiszen általában azzal az oldallal találkozik először a holnapunkra érkező felhasználó, és a keresők szempontjából is ez a legfontosabb oldal.

Készült: 2011-06-06

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
 • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
 • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
 • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
 • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)