Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

CMS vagy egyedi honlapfejlesztés?

Minden cég esetében meghatározó, hogy milyen weboldallal rendelkezik, hiszen a jelenlegi, modern társadalomban a legtöbben az interneten keresnek különböző termékeket, esetleg szolgáltatásokat. Érdemes azonban meggondolni, hogy milyen weboldalt választunk, hiszen nem mindegy, hogy a honlap építés hogyan zajlik. A módszer két legnagyobb csoportja a CMS rendszerek valamelyike, valamint az egyedi honlapkészítés.

CMS vagy egyedi honlapfejlesztés?

Minden cég esetében meghatározó, hogy milyen weboldallal rendelkezik, hiszen a jelenlegi, modern társadalomban a legtöbben az interneten keresnek különböző termékeket, esetleg szolgáltatásokat. Érdemes azonban meggondolni, hogy milyen weboldalt választunk, hiszen nem mindegy, hogy a honlap építés hogyan zajlik. A módszer két legnagyobb csoportja a CMS rendszerek valamelyike, valamint az egyedi honlapkészítés.

CMS rendszerek

A közhiedelemmel ellentétben CMS rendszerek segítségével is lehet egyedi webshopot, vagy bármilyen más típusú weboldalt létrehozni. Sokszor lehet találkozni rosszul kinéző, sablonszerű weboldalakkal, azonban ez annak köszönhető, hogy a weboldalt üzemeltető egyén a saját igényeit, ízlését veszi figyelembe, a webdesign trendeket, a potenciális ügyfelek igényeit viszont nem. Pedig a CMS rendszerekkel gyakorlatilag bármilyen elrendezésű és kinézetű honlapot lehet készíteni.

A CMS rendszernek számos előnye van, hiszen gyorsan szerkeszthető a weboldal, és gyakorlatilag később bárki által kezelhető. A legismertebb három CMS-t (Joomla, Wordpress, Drupal) a weboldal készítők alaposan ismerik, ezért bármilyen okból egy CMS honlapnál a tulajdonos szabadon válthat webmestert. Ez egy költséghatékony megoldás, hiszen egy kész rendszert használ fel a weboldal készítő, ezért jóval kevesebb munkával gyorsabban halad, és így kevesebb költséggel jár a honlapfejlesztés, amely egy újabb előny az egyedi honlapkészítéssel szemben.

A CMS weboldalak nagy hátrányaként szokták emlegetni a biztonsági réseket. Tény, hogy a nyílt forráskód és a tömeges használat miatt az ilyen honlapok nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint egyedi fejlesztésű társaik. Azonban az is tény, hogy a rendszeresen karbantartott honlapok általában nincsenek veszélyben. Hála a folyamatos fejlesztésnek, havi rendszerességgel jelennek meg ingyenes CMS frissítések.

Egyedi honlapfejlesztés

Az egyedi weboldal készítésnek is vannak előnyei, azonban leginkább a hátrányairól érdemes szót ejteni. Rendkívül lassú a fejlesztése, valamint nagyon költséges. Szükség van egy olyan szakemberre, aki kizárólag ezzel foglalkozik, azonban még így is nehezen módosíthatóak a különböző nagyobb fejlesztések. Az egyedileg fejlesztett honlap esetén a weboldal fejlesztő váltása is nehézkesebb a CMS oldalakénál.

Ami a biztonságot illeti, az egyedi fejlesztésű honlapokban többnyire sokkal komolyabb biztonsági problémák lehetnek, hiszen általában az ilyen honlapokat egy-két webmester fejleszti, ezért könnyebben előfordul a hibázás lehetősége. Ellentétben a CMS rendszerekkel, ahol a tesztelést és a hibák javítását nagyobb közösség végzi.

Érdemes azonban hozzátenni, hogy a nagyobb weboldalaknál elkerülhetetlen a honlap építés ilyen módozata.

CMS, vagy egyedi fejlesztésű honlap?

Ahhoz, hogy a megfelelő megoldást ki tudjuk választani, több szempontot is figyelembe kell venni. Első sorban azt kell eldöntenünk, hogy a leendő honlap funkciói és felépítése, vagy látogatóinak száma miatt feltétlenül szükségünk van-e egyedi fejlesztésű honlapra? Ha a válasz nem, akkor már csak az a kérdés, hogy akarunk-e akár többszörösét is áldozni egy egyedi fejlesztésű honlapra? Ha a válasz mindkét esetben nem, akkor nyugodtan gondolkodhatunk CMS alapú honlapban.

A fentikben pedig megismertük a CMS-ek és az egyedi fejlesztésű honlapok előnyeit és hátrányait, következő cikkünkben megismerkedtünk a három legfontosabb CMS rendszerrel.

Készült: 2014-12-20

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)