Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Webshop keresőoptimalizálás

Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a webshopok. Egyrészt a mai rohanó világban a vásárlóknak könnyebb otthonról megrendelni az adott terméket, másrészről egy webshop üzemeltetéses sokkal gazdaságosabban üzemeltethető a hagyományos üzleteknél. A több webshop egyben nagyobb versenyt is jelent, ezért a webshopok keresőoptimalizálása ma már elengedhetetlen feladat. Ebben a rövid bejegyzésben azt fogom bemutatni, hogy mire is kell figyelni egy webshop keresőoptimalizálása során.  

Webshop keresőoptimalizálás

Keresőbarát URL-ek

A Search Engine Friendly, azaz SEF URL-ek használata a webshopoknál ugyanolyan fontos, mint a hagyományos weboldalaknál. Az URL lehetőleg tartalmazza a termék nevét, hiszen a felhasználók gyakran erre keresnek rá. A másik előnye a SEF URL-ek használatának, hogy a látogatók is könnyebben megjegyzik az ilyen beszédes címeket, valamint ha egy másik weboldalról hivatkoznak az oldalunkra akkor sokkal szebben néznek ki a linkek is, és sokkal beszédesebbek is, ezért nagyobb átkattintási aránnyal számolhatunk.

Termékleírások optimalizálása

Az elmúlt fél évben végzett keresőoptimalizálások egyértelműen mutatják, hogy a keresőknél egyre jobban a szöveges tartalom dominál. A legtöbb webshop tulajdonos ott követi el a hibát, hogy a termékeknek csak rövid leírást ad meg, a hasonló termékek megkapják ugyanazt a leírást. Ráadásul a webshopok esetében tapasztalható az egyforma termékleírás különböző webshopok esetében is. Ennek egyszerű a magyarázata, gyakran a gyártó által megadott termékleírás kerül be a termékek leírásaihoz is. Pedig mint minden honlapnál, itt is az egyedi leírásra lenne célszerű törekedni. Gyakori hiba még a webshopoknál a túlságosan rövid leírás. A vásárlók a lehető legtöbb információt szeretnék megtudni általában a megvásárolandó termékről.

Termékképek optimalizálása

Mivel a terméket a vásárló nem tudja általában személyesen megtekinteni, ezért a megfelelő minőségű termékképek nagyon sokat számítanak a döntés meghozatalakor. Természetesesen a termékképeket is a lehet, sőt kell is keresőoptimalizálni. A termékképeknek érdemes beszédes nevet adni, kerüljük a kép1, kép2 stb. megnevezéseket. A termékképeknél is mindig használjuk az alt leírást, ezzel is javítva webshopunk pozícióját a keresőkben.

Webshop termékkategória oldalak optimalizálása

A felhasználók először általában egy gyűjtőnévre szoktak rákeresni, mely szerencsés esetben megegyezik a websop termékek kategória nevével. Azonban gyakori hiba webshopoknál, hogy a kategória oldalon egyáltalán nem található szöveges tartalom. Így a keresők egyrészt nehezen tudják beazonosítani miről is szól a kategória oldal, másrészről nehéz lesz egy webshopnak felvenni a versenyt a főleg szövegeket tartalmazó honlapokkal szemben. Nagyon fontos ezért, hogy a termék kategória oldalak is tartalmazzanak a kategóriákra jellemző szöveges tartalmat.

Egyedi meta tag-ek használata webshopoknál

Egyes keresőoptimalizálók szerint a meta leírások sokat veszítettek szerepükből, azonban én ezzel nem értek egyet. A találati listán általában a webshop oldalcíme, és a meta leírás jelenik meg. A legtöbb felhasználó gyorsan átfutja a leírást, és ha érdekesnek találja csak akkor kattint tovább a weboldalra. Ezért a webshopok keresőoptimalizálásakor ugyanúgy törekedni kell az egyedi meta leírások használatára mint a többi honlap keresőoptimalizálásakor.

A webshopok keresőoptimalizálása talán még komplikáltabb feladat, mint amilyen a honlapok keresőoptimalizálása. Ebben a leírásban csak a legfontosabb dolgokról esett szó, melyekre figyelni kell a webáruház optimalizálásakor.

Általában egy webshop keresőoptimalizálása komoly szakértelmet és gyakorlatot igényel, ezért érdemes a keresőoptimalizálást szakemberre bízni. A befektetett energia és a költségek általában megtérülnek a látogatottság és a forgalom növekedésével.

Webshop, webáruház keresőoptimalizálásra ajánlatkérés

Amennyiben nem elégedett webshopjának teljesítményével, több látogatót, több vásárlót szeretne kérjen árajánlatot a webáruháza keresőoptimalizálására a Kiss Honlapkészítés Győr-től.

Készült: 2013-03-07

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)