Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Online vállalkozás előnyei

Ma egy induló, vagy már régebb óta működő vállalkozásnak rengeteg lehetősége van. Egyrészt előállíthat vagy forgalmazhat terméket, illetve szolgálatatást nyújthat valamilyen terülteten. Másrészt az értékesítést végezheti üzletben, szolgáltatás esetén irodában. A világháló megjelenésével a vállalkozásoknak hatalmas új lehetőség került a kezébe, mégpedig az online vállalkozás. Akik ezt idejében felismerték és megfelelően használták fel a kínálkozó lehetőséget, azok között ma már többen is milliomosoknak tudhatják magukat, vegyük például csak a legismertebbeket, a Google és a Facebook alapítóit. Ma az online világban akkora tőke van jelen, melyet korábban elképzelni sem tudtunk.

Online vállalkozás előnyei

Ebben a részben megpróbálom összefoglalni miért is érdemes online vállalkozásban, vagy online jelenlétben is gondolkodni. Sajnos még sokan ma sem látják, hogy mekkora lehetőségek vannak az online jelenlétben. Ez a cikk első sorban nekik készült.

Sokan még ma is úgy képzelik, hogy az online vállalkozás csak a kiváltságosok lehetősége, azonban ez koránt sincs már így.

Online vállalkozás indítása alacsony tőkével

A hagyományos vállalkozásokkal ellentétben az online vállalkozás viszonylag olcsón kigazdálkodható. Nincs szükség üzletre, takarító személyzetre, csilli-villi berendezésre. Egy honlap vagy webshop elkészítése és üzemeltetése jóval alacsonyabb tőkével is elindítható, mint egy hagyományos üzleté. Ameddig az offline vállalkozás indítása gyakran nagyon magas tőkét igényel, addig az online világban léteznek például bérelhető honlapok és webáruházak, melyekkel sokkal költséghatékonyabban kipróbálhatjuk egy új ötletünket.

Folyamatos fejlődés lehetősége

Mivel az online vállalkozás minimális kezdőtőkével is elindítható, ezért lehetőség van kicsiben is elkezdeni a vállalkozást. Az offline üzletben csak a vásárlók zavarásával, és gyakran kellemetlen helyzetekben lehet csak felmérni, miért sikeres, vagy éppen kevésbé sikeres egy vállalkozás. A vásárlók csak ritkán készségesek, és még ritkábban őszinték. A neten ez egészen másként működik. Az online világban arc nélkül sokan szívesebben nyilvánítanak véleményt. Ezeknek az információknak a birtokában pozitív irányban változtathatunk a saját magunk által előállított terméken.

Optimalizálás lehetősége

Gyakran a megrendelés, vásárlás csak apróságokon múlik. A látogatók viselkedése a honlapokon és a webáruházakban webanalitikai programokkal pontosan megfigyelhető. A honlap módosítása és optimalizálása akár néhány perc alatt is elvégezhető. Egy nagyobb változtatások természetesen tovább tart, azonban erre csak ritkán van szükség. Az önállóan szerkeszthető honlapoknak hála a legtöbb változtatást magunk is el tudjuk végezni.

Marketing költség akár 0 Forintból

Az offline vállalkozással szemben az online jelenlét kezdetben akár tőke nélkül is elkezdhető. Létre hozhatunk Facebook oldalt, Google profilt, blogolhatunk, fórumokhoz, blogokhoz szólhatunk hozzá, hírleveleket küldhetünk, videomegosztó portálokon posztolhatunk. Ezekkel az eszközökkel ismertté tehetjük termékünket, szolgáltatásunkat. Természetesen érdemes betartani az írott és íratlan netes szabályokat, miközben népszerűsíteni próbáljuk vállalkozásunkat. Ha megfelelő terméket vagy szolgáltatást kínálunk egy idő után magától is elkezd terjedni a híre, ismertsége rohamosan is nőhet.  Egy bizonyos pont után az online világban sem úszható meg a hirdetések költségei, de az offline vállalkozás esetén gyakorlatilag nincsenek ilyen lehetőségeink.

Kényelem

Az online vállalkozásunkat akár otthonról a számítógép előtt ülve pizsamában is elindíthatjuk. Ráadásul időhöz sem vagyunk kötve, dolgozhatunk reggel, délután vagy este is, ahogy éppen az időnk engedi.

Természetesen a siker az online vállalkozásban sem jön magától. Itt is ugyanúgy meg kell dolgozni a sikerért, mint egy offline vállalkozás esetén. Aki azt hiszi, hogy elindít egy webáruházat és már másnap érkezni fognak a megrendelések az sajnos csalódni fog. Sikeres online vállalkozást csak sok munkával, szorgalommal és folyamatos fejlődéssel lehet üzemeltetni. Azonban nagy előnye a netes jelenlétnek, hogy az interneten minden segítséget megtalálunk hozzá.

Készült: 2013-12-28

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)