Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Mobilra optimalizált weboldal készítés

Az okostelefonok elterjedésével, valamint a mobilinternet egyre gyakoribb használatával felmerül az igény, hogy weboldalunkat optimalizáljuk a mobillal netezők részére is. Amíg a vezetékes internetek sebessége lehetővé teszi a nagyobb méretű weboldalak gyors betöltődését, a mobilinternet még gyerekcipőben jár.  

Mobilra optimalizált weboldal készítés

A mai okostelefonok teljesítménye vetekszik az 5 évvel ezelőtti számítógépek teljesítményével, azonban a mobilnet előfizetések adatforgalma általában véges. Ráadásul az okostelefonok képernyőjének mérete miatt egy monitorra optimalizált weboldal böngészése telefonon viszonylag nehézkes.

Ha mobilra szeretnénk optimalizálni weboldalunkat alkalmazkodnunk kell a kijelzők kis méretéhez, valamint a weboldalak adatméretét is jelentőssen csökkenteni kell. Ha képeket szeretnénk használni, akkor azokat is optimalizálni kell. Honlapunk grafikai elemeinek nagy részét - melyek monitoron feldobják weboldalunkat - gyakorlatilag elfelejthetjük.

A fenti okok miatt láthatjuk, hogy sajnos meglévő weboldalunkat mobilra optimalizálni nem igazán lehet. Szükségünk lesz egy második weboldalra, melyet teljes egészében okostelefonra és mobilnetre optimalizálunk.

Milyen weboldalnak érdemes elkészíteni a mobilra optimalizált változatát?

Mivel a mobilon netezés általában a fiatalok körében népszerű, ezért az olyan weboldalaknak érdemes okostelefonra optimalizált változatát elkészíteni, melynek főleg ebből a korosztályból kerülnek ki a látogatói.

Ésszerűnek tűnik még az éttermek, szállodák és hasonló jellegű szolgáltatóknak is elkészíttetniük mobilos weboldalukat, hiszen az emberek általában ezeket látogatják utazásaik során.

Természetesen a mobilnet rohamos fejlődése miatt minden weboldal tulajdonosnak ell kell gondolkodnia, mikor készítteti el weboldalának mobil változatát.

Tartsunk lépést a technikai fejlődéssel!

Én is elkészítettem honlapom mobilnetre és mobil böngészőre optimalizált változatát. Egy kis programozással elértem, hogy honlapom "figyeli", milyen készülékről látogatják meg honlapomat, és ennek megfelelő oldal töltődik be.

A számítógéppel honlapomra látogatók a http://kisshonlapkeszites.hu oldalra jutnak, míg a mobiltelefonnal böngészők automatikusan honlapom okostelefonra optimalizált (reszponzív) változatára jutnak.

Készült: 2012-01-01

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)