Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Ékezetes betűk, karakterek készítése, pótlása fontoknál

Az előző írásaimban memutattam, hogyan használjunk honlapkészítéskor egyedi betűtípusokat, valamint hogyan árnyékoljunk szövegeket CSS3 technikával.Azonban ezek a honlapkészítési technikák mit sem érnek ha olyan font fájlt választunk, amelyben nincsenek meg a speciális magyar karakterek. Ekkor ugyanis a webtárhelyen nem található karaktereket a webböngészők automatikusan az alapértelmezett betűtípussal helyettesítik. Ebben a részben bemutatom, hogyan lehet egy font fájlban a hiányzó karaktereket gyorsan és egyszerűen pótolni.

Ékezetes betűk, karakterek készítése, pótlása fontoknál

Először is szükségünk lesz egy font szerkesztő programra. Erre a FontCreator programot ajánlom, melynek próbaverzióját a fejlesztő honlapjáról tudjuk letölteni.

A program telepítése és elindítása után első lépésként töltsük be a szerkeszteni kívánt font készletet.

Font betöltése

Ezután használjuk az insert characters gombot.

Karakter hozzáadása

A felbukkanó ablakban a beszúrni kívánt karakterre duplán kattintva az alsó sávban látható "add these characters" sávba kerülnek a hozzáadandó karakterek kódjai. Az OK gombra kattintva hozzáadhatjuk a hiányzó karaktereket.

Karakterek beszúrása

A beszúrt karakter formázásához kattintsunk a formázandó karakterre jobb klikkel, majd válasszuk a "Complete Composites" lehetőséget. Ekkor a program automatikusan formázza a kiválasztott karaktert a font készletben található többi karakterhez hasonló formára.

Karakter formázása

Ezt a lépést ismételjük meg az összes többi karakternél is.

Formázott karakterek

Amennyiben minden hiányzó ékezetes karaktert hozzáadtunk a font készlethez, és a formázással is elégedettek vagyunk nincs más hátra, mint a munkánk mentése.
Az így létrehozott karakterkészletet most már bátran használhatjuk honlapkészítéshez, vagy más weboldal készítési módszerekhez is.

Készült: 2012-05-28

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)