Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Az 5 legjobb weblapszerkesztő

A weblapszerkesztéshez több programot is használhatunk, de hogy melyiket miért érdemes használni? Egyes webmesterek a közvetlen forráskódú weblapszerkesztést részesítik előnyben, sok weblapkészítő azonban a design módú WYSIWYG weblapszerkesztő programokat kedveli. Ezekkel az eszközökkel akár kezdők is elkezdhetik a weblapszerkesztést gyakorolni. Ebben a leírásban bemutatom az öt legkedveltebb és legelterjedtebb weblapszerkesztő programot.

Az 5 legjobb weblapszerkesztő

Adobe Dreamweaver

Az Adobe Dreamweaver az úgynevezett WYSIWYG (What You See Is What You Get ? Azt kapod, amit látsz) weblapszerkesztő programok közé tartozik, azok közül is talán a legelterjedtebb. Kezdőknek kifejezetten ajánlott ezzel a programmal elkezdeni a weblapszerkesztést. Segítségével a HTML szabványainak megfelelő weblapok szerkeszthetőek. Lehetőség van a programban a HTML forráskód kézzel való szerkesztésére is, bár számos beépített alkalmazása segíti a pusztán grafikai weblapszerkesztést, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel a weblap szerkesztés folyamatát. A program a HTML nyelv mellett többek között ismeri a PHP, a JavaScript programnyelveket is. Kategóriájában az egyik legjobb weblapszerkesztő program. Nagy előnye, hogy számos oktatóvideó beszerezhető hozzá.

KompoZer

A KompoZer szintén egy WYSIWYG weblapszerkesztő. A program ingyenes és magyar nyelvű kezelőfelülettel is rendelkezik, használatához nem szükséges a HTML és a CSS nyelv magas szintű ismerete. Egyszerűen csak egy szerkesztő felületen szerkeszthetjük a weblapot, a program pedig ennek megfelelően elkészíti a forráskódot. Természetesen lehetőség van a közvetlen HTML és CSS weblapszerkesztésre is.

Notepad ++

Notepad++ egy ingyenes weblapszerkesztő, méretétől függetlenül azonban egy nagyon sokoldalú magyar nyelven is kommunikáló szerkesztő program. Számos programnyelv szintaxisát ismeri, és nagyon közkedvelt a programozók körében. A Notepad ++ weblapszerkesztővel a forráskódot közvetlenül szerkeszthetjük, ezért csak magas szintű programozási ismeretekkel használható. A programozási nyelvnek megfelelően színezi és kiemeli a forráskód elemeit, ezzel jól átláthatóvá téve a weblap szerkezetét.

Legjobb weblapszerkesztők

PsPad

A PSPad egy könnyen használható ingyenes weblapszerkesztő editor, mely az adott programnyelv szintaxisát különböző színezéssel jeleníti meg, ezzel segítve a programozót a szintaktikai hibák elkerülésében. A beépített FTP kliensnek köszönhetően weblapjainkat közvetlenül a webszerveren is szerkeszthetjük a PsPad használatával. Az elkészült weblapot Internet Explorer és Firefox alatt is megtekinthetjük. Az editor beépülő elemek segítségével teljesen a weblapszerkesztő igényei szerint egyénre szabható.

EditPlus

Az EditPlus weblapszerkesztő editor kiváló eszköz a weblapszerkesztéshez és a webes programnyelvek megtanulásához. Nagyon jó alternatívása a Notepad weblapszerkesztőnek, számos előnyös funkciója teszi a weblapkészítők körében közkedveltté ezt a weblapszerkesztő programot. Az EditPlus szintaxis kiemeléssel jeleníti meg a weblap forráskódját, számos programozási nyelvet támogat, többek között a HTML, CSS, PHP, ASP, Perl, C / C + +, Java, JavaScript és a VBScript nyelveket. Beépített FTP klienssel rendelkezik, valamint a weblapok böngésző előnézetét is támogatja. Automatikus programnyelv kiegészítője méltán teszi közkedvelté ezt a weblapszerkesztő editort a weblapkészítők körében.A fent bemutatott 5 weblapszerkesztő között található ingyenes és térítés köteles weblap készítő program, melyek közül mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő weblap szerkesztő eszközt. Természetesen a választásnál érdemes figyelembe venni ismereteinket is a weblapszerkesztés területén.

Készült: 2013-02-25

Kapcsolódó hírek, hasznos tippek


Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)