Egyedi honlap és webáruház készítés Győr | Tatabánya | Budapest

Útmutató a megfelelő webtárhely kiválasztásához

Bizonyára egyetértesz velünk, ha azt mondjuk, hogy elkezdeni egy utazó blogot nem éppen a legegyszerűbb dolog. Rengeteg információ elérhető a világhálón, azonban nehéz eldönteni, melyiket is érdemes megfogadni és követni. Ha az írás nem okoz nehézséget és van elegendő képed is, akkor már jó úton haladsz. A webtárhely szolgáltató kiválasztása már egy nehezebb dolog, de aggodalomra semmi ok, most segítünk ebben.

Webtárhely

Minden webhelynek szüksége van egy webtárhelyszolgáltatóra, amely biztosítja a webszervereket, ahol tárolják a webhelyedet a rajta lévő szövegekkel és képekkel együtt. Szeretnéd megtudni, hogy melyek azok a fontos részletek, amelyekkel érdemes tisztában lenni, ha sikeres utazási blogot szeretnél futtatni?

Ebben a cikkben bemutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan állj neki a megfelelő webtárhely kiválasztásához!

Határozd meg a webhelyed igényét!

Kihagyhatatlan lépés, hogy eldöntsd mire szeretnéd használni a webhelyedet. A megfelelő webtárhely szolgáltató támogatja a szükséges platformokat és eszközöket, amelyekre szükséged lesz a megálmodott webhely elkészítéséhez. Ezenfelül, biztosítja a megfelelő sebességet, tárhelyet és megbízhatóságot. Javasolt egy olyat találni, amely megfelel egy utazó blog létrehozásához.

Találj egyedi nevet a blogodnak!

A névadás a kreatív része a dolognak. Ez pont olyan, mintha a gyermekednek választanál nevet. Javasoljuk, hogy ne siesd el a választást, gondold végig, hogy mi is lenne az igazán megfelelő név. Ha sikeresen kiválasztotottad, kérdezd körbe a családodat, barátaidat, mi a véleményük róla. A külső vélemények sok segítséget tudnak nyújtani. Ne feledd, hosszútávra választasz nevet, nem csak 1 évre.

Válaszd ki a megfelelő webtárhely szolgáltatót!

Már említettünk néhány szempontot, amelyek nagyon hasznosak a megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztásánál. Rengeteg különböző webtárhely szolgáltató van, határ akár a csillagos ég. A helyzet szerencsére nem annyira vészes, ha tudod, hogy mit vársz el a szolgáltatótól. Az alábbi faktorok figyelembevételével máris egyszerűbb a helyzet! 

Üzemidő

Elképesztően frusztráló tud lenni, amikor az ember rákattint egy linkre, majd szembesül azzal, hogy az oldal nem elérhető. Javasolt meggyőződni arról, hogy a webtárhely szolgáltató a legjobb elérhetőségi minőséget tudja biztosítani a blogod számára. Így nem veszítesz el látogatókat.

Elérhető tárhely

Az elérhető tárhely mennyisége függ attól, hogy milyen céllal vezeted a blogodat. Jelen esetben egy utazási blog a cél, tehát érdemes olyan szolgáltatót választani, aki képes a megfelelő mennyiségű tárhelyet biztosítani számodra.

Havi forgalom

Lehet, hogy erről még nem hallottál korábban, azonban érdemes ezzel is tisztában lenni, ha webtárhely szolgáltatót választasz. Néhány szolgáltató korlátozza a havi forgalmat. Ez azt jelenti, hogy egy adott mennyiségű hozzáférés után további díjat számol fel a kereten kívül eső látogatók után. Rosszabb esetben leállítja a weboldal megjelenítését. Kényelmesebb egy olyan hostot választani, ahol korlátlan a havi forgalom, így nem kell aggódni a plusz költségek miatt vagy a weboldal leállása miatt.

Adatbiztonság

Lássuk be, nem egyszerű feladat megbízni valakit a webhelyed üzemeltetése érdekében. Olyan webtárhely szolgáltatót érdemes választani, aki biztosan képes az ügyfelei biztosítására. Ekkor jöhet szóba a biztonsági másolatok biztosítása. Bármilyen hiba folytán bekövetkezhet az, hogy az adatok elvesznek. Ilyenkor nagyon hasznos, ha a tárhely szolgáltató rendelkezik egy biztonsági mentéssel. Így a keletkező károk gyorsan visszaállíthatóak anélkül, hogy bármi is elveszett volna. Fontos feltétel, hogy a weboldal mindig online legyen és teljes mértékben működőképes.

Ügyfélszolgálat biztosítása

Az ügyfélszolgálat biztosítása kulcsfontosságú. Amennyiben hiba lép fel, az oldal leáll és az oldalad elesik a látogatóktól. Fontos tudni, hogy ilyen esetben milyen módon lehet felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval. Mi a leggyorsabb módja annak, hogy a probléma megoldásra kerüljön. Több lehetőség is van az ügyfélszolgálat biztosítására. Lehet telefonos, levelezős, azonnali chat felület. Már az is sokat elárul a szolgáltatóról, hogy elsőre hogyan tudod felvenni velük a kapcsolatot. Gyorsan reagálnak, vagy várni kell néhány napot? Ekkor az is világossá válik, hogy hogyan kezelik az új érdeklődő előfizetőket.

Élj az ingyenes próbaidőszakkal!

A legtöbb webtárhely szolgáltató felajánl egy próbaidőszakot. Ezáltal a felhasználó megismerkedhet a szolgáltatóval és mindent kipróbálhat, amire szüksége lehet. Ez az időszak elengedhetetlen ahhoz, hogy megtapasztald, érdemes-e az adott szolgáltatónál maradni, vagy folytatni a keresgélést. Ez idő alatt újabb kérdéseid merülhetnek fel, akadályok gördülhetnek eléd. Ezek mind segítenek a fejlődésben és abba is, hogy tovább fejleszthesd az oldaladat.

Árak

Az egyik legmeghatározóbb kérdés, hogy mennyi a megengedett keret, amit anyagilag tudsz fordítani a weboldaladra havonta. Az árak nagyon változóak, néhány szolgáltató ugyanazt nyújtja $2-ért, mint egy másik $10-ért. Ismerj meg néhány magyar tárhely szolgáltatót!

Lemondási feltételek

Egy új oldal indításánál, amikor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a tökéletes hostot, akkor nem gondolunk arra a lehető esetre, hogy egyszer változtatásra kerül a sor bármilyen okból adódóan. Érdemes azonban tisztában lenni ezzel is. Mi a teendő, ha már nem szeretnél az adott webtárhely szolgáltatónál maradni. A lemondási feltételeket jobb tudni! Csak olvasd el pontosan a feltételeket.

Amennyiben ezeket a pontokat figyelembe veszed, akkor jóval közelebb tudsz kerülni a megfelelő webtárhely szolgáltató kiválasztáshoz.

Ismerkedj meg a WordPressel!

Annak érdekében, hogy elkezdhesd a blogolást, szükséged van egy platformra, ahol lehetőséged van a tartalmak szerkesztésére. A WordPress a világon a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere. A legtöbb blogger választása a WordPressre esik. Meggyőző a biztonsági rendszere, könnyen kezelhető, megfelel a legtöbb fajta blog vezetéséhez. Néhány egyéb szempontot olvashatsz itt.

Bővítmények

Ekkor megismerkedhetsz a bővítményekkel is, amelyek hozzájárulnak a blogod egyediségéhez. Elérhetőek alap és prémium bővítmények, amelyeket fejlesztők hoztak létre. Több, mint 57,000 bővítmény található a WordPress oldalon. Ebből csak lesz néhány, amelyek elnyerik a tetszésedet és megfelelőek egy utazási bloghoz.

Téma

A következő feladat, hogy az oldalad nézzen ki jól! A legfontosabb ugyan a blog tartalma, de az sem nélkülözhető, hogy a blogod dizájnos legyen. Az internetezők másodpercek alatt döntik el, hogy bíznak-e az oldaladban, és maradnak, vagy inkább gyorsan bezárják. A vizuálisan is megnyerő webhely növeli a visszatérő látogatók számát, továbbá élvezni fogják a blog tartalmát is.

Zárásként

Ne feledd, ha blogolásra adod a fejed, akkor az munkával, időbefektetéssel jár. Ez azt jelenti, hogy sok órát fogsz a számítógéped előtt tölteni, írni, gondolkodni, kreatív ötleteket megvalósítani. Rengeteg időbeosztással kapcsolatos készségeket sajátíthatsz el, így biztosan nem csap át a blogolás stresszelésbe. Azonban, ha ezek nem tántorítanak el, akkor vágj bele és élvezd az eredményt! Egy kellemes utazási blog minden ember kedvét képes felderíteni. Az egyedi képek, szórakoztató és egyben ismeretterjesztő információk mindig jól jönnek az olvasóknak.

Kérjen egyedi árajánlatot!

Az ajánlatkérés kötelezettségektől mentes, csapatunk maximum 48 órán belül válaszol minden beérkező üzenetre. Munkáinkra szerződéses garanciát vállalunk, nem tűnünk el, ügyfeleink bízhatnak bennünk és számíthatnak ránk.

Bízza ránk Ön is webes ügyeinek intézését!

További elérhetőségeink
  • Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20. fsz/2.
  • Ügyfélfogadási idő: Hétfő - péntek: 09:00 - 15:00
  • E-mai: info@kisshonlapkeszites.hu
  • Telefonszám: +36 34 746 458 (ügyfélfogadási időben)