Kiss Honlapkészítés elérhetőség ikoninfo@kisshonlapkeszites.hu

Kiss Honlapkészítés telefon ikon + 36 70 252 4759

Egyedi honlapkészítés Győr

weboldal-keszites

Weboldal készítés,
Webdesign készítés,
Honlap karbantartás
latogatottsag-noveles
Látogatottság növelés,
Keresőoptimalizálás (SEO),
Bevételt termelő honlapkészítés

webaruhaz-keszites

Webáruház készítés,
Webshop készítés,
Webshop karbantartás

Honlap optimalizálás

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

 

Honlap optimalizálásA honlap optimalizálás, vagy más néven keresőoptimalizálás célja, hogy honlapunk a lehető legjobb helyezést érje el a Google találati listán az egyes kulcsszavakra történő keresés eredményeként. Mivel a Google kereső több száz tényező figyelembevételével alakítja ki a találati listát, ezért a honlap optimalizálás egy aprólékos és hosszadalmas feladat. A honlap optimalizálása során beszélhetünk belső honlap optimalizálásról (on site SEO), amikor a saját honlapot optimalizáljuk. A külső honlap optimalizálás (off site SEO) során más honlapokat optimalizálunk azért, hogy a saját honlapunat optimalizáljuk. Na akkor most hogy is van ez?

 

A honlap optimalizálás első lépése

A legelső lépés a honlap optimalizálás során annak eldöntése, mely keresőszavakra szeretnénk optimalizálni honlapunkat. Ez lehet, hogy első hangzásra kicsit furcsán hangzik, azonban egy dolgot a magyar nyelvben általában több szóval is ki tudunk fejezni. Ezért a honlap optimalizálás során azokat a leggyakrabban használt keresőszavakat kell megtalálnunk, amelyre a legtöbb keresés van. Nincs értelme általunk jónak tartott keresőszavakra optimalizálni honlapunkat, ha azokra csekély számú keresés történik.

Honlapkészítés optimalizálása

A honlapkészítés során olyan honlapkészítési módot kell választanunk, amelyet a keresők tudnak értelmezni. Ezt hívjuk keresőbarát honlapkészítésnek. A Flash alapú honlapok például nem tartoznak a keresőbarát honlapok közé. Kerülni kell továbbá a képes menüket és a képre írt szövegeket is, mert ezeket a kereső programok ma még nem tudják értelmezni, sőt nem is látják azokat. Így ha nem keresőbarát honlapkészítési technikákat választunk, akkor lényeges információkat rejtünk el a keresők elől, így honlapunk keresőoptimalizálása is sokkal nehezebb lesz.

Honlapszöveg optimalizálás

Honlapszöveg keresőoptimalizálásaA legfontosabb a honlap optimalizálás során a honlap szövegének, vagy más néven a honlap tartalmának a megfelelő szövegírása. A szövegírás során meg kell találni a helyes egyensúlyt a honlap optimalizálás és a látogatók tájékoztatása között. A legfontosabb a honlap szövegírásakor, hogy használjuk azokat a kulcsszavakat, melyeket előzőleg nagy gonddal összegyűjtöttünk. A keresők egyre nagyobb súlyban a honlap szövege szerint rangsorolják a honlapokat. A kulcsszavak használata nélkül biztosan nem fogjuk megtalálni honlapunkat a találati listán az adott keresőszóra. A keresőrobotok alapvetően a honlapon használt szavak alapján értelmezik a honlap tartalmát. A keresőrobotok nem emberek. A keresőrobotok nem értik meg a szövegből, hogy mire is gondolt a szöveg írója, ha az konkrétan, az adott kulcsszavak használata nélül kerül megfogalmazásra.

Honlap méret optimalizálás

A honlap optimalizáláshoz hozzá tartozik a honlap oldalainak az optimalizálása is, mely a honlap betöltődési idejének a csökkenését eredményezi. A felhasználók nem szeretnek várni a honlap betöltődésére, ezért a honlap optimalizálás során a betöltődési idő csökkentése a cél. A kis honlapméretet első sorban a képek optimalizálásával érhetjük el.

Honlap használhatóság optimalizálás

A honlap optimalizálás során nagy hangsúlyt kell kapjon a honlap használhatósága, azaz a webergonómia. Legyen a cél a honlap optimalizálás során a könnyű kezelhetőség és a könnyű áttekinthetőség. Hiába jönnek honlapunkra a látogatók, ha a rossz használhatóság miatt gyorsan és nagy számba fordulnak vissza. A honlap keresőoptimalizálása fontos feladat, hiszen nélküle nehezen találják meg honlapunkat, de ne feledjük soha, hogy a honlapot elsősorban a látogatóknak készítjük.

Honlap aloldalcímek optimalizálása

A honlap oldal címe (title) jelenik meg a találati oldalon a honlapunkra mutató linkként. Ezért a megfelelő honlapcím megtalálása nagyon fontos feladat. Fontos, hogy minden oldalnak egyedi címet készítsünk, mely az adott honlapoldal tartalmáról szól. Lehetőség szerint itt is hasznos a kulcsszavak használata, de kerülni kell a kulcsszóhalmozást.

Honlap meta leírások optimalizálása

A meta leírások tájékoztatják a keresőt a honlap oldalának tartalmáról, melynek szövege gyakran a találati oldalon is megjelenik rövid bevezetőként. A meta leírások optimalizálása ezért kötelező feladat a honlap optimalizálás során. Minden honlap oldalnak érdemes egyedi meta leírást és meta kulcsszólistát készíteni, kerülni kell a központi leírásokat.

Címsorok szövegének optimalizálása

A címsorok a honlap oldalának a tartalomjegyzékeként is tekinthetők. Ha a címsorokból kiderül az adott honlap oldalának tartalma akkor jól választottuk meg azokat. A rövid, kulcsszavak nélküli címsorokat érdemes optimalizálni, és megfelelő kulcsszavakkal ellátni. Természetesen túlzásokba itt sem szabad esni.

Ezek a honlap optimalizálás legfontosabb lépései. Ha ezekre az elemekre megfelelő figyelmet fordítunk akkor a honlap optimalizálás sikeres lesz, és javítani tudunk a keresők találati listáján elfoglalt helyünket.


<< Teszteljük weboldalunkat

Blog címlap

Webshop keresőoptimalizálás >>

 

 


Tippek röviden

  • Mit nevezünk minőségi tartalomnak? 2016-02-06

    A minőségi tartalom egy blog, vagy bármilyen weboldal esetében rendkívül fontos, hiszen ez elsődleges rangsorolási szempont a különböző...

  • Google Webmester Eszközök - azaz GWT 2016-01-16

    A GWT, vagyis Google Webmaster Tools, magyarul Google Webmester Eszközök egy rendkívül jó eszköz, amely teljesen ingyenes, és integrálni tudja...

  • Weboldal ereje számokban 2015-12-10

    A PageRank értéke az a mérőszám, amit már 1998-tól egy oldal erősségével kapcsolatos legfontosabb értékként kezelnek az internetezők, hiszen Larry...

Blog

honlapkeszites-arajanlat-keres-tablet

KÉRJEN EGYEDI ÁRAJÁNLATOT!

Nincs értelme tovább várnia! Vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, vagy hívjon a +36 70 252 4759-es telefonszámon.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com