Kiss Honlapkészítés elérhetőség ikoninfo@kisshonlapkeszites.hu

Kiss Honlapkészítés telefon ikon + 36 70 252 4759

Egyedi honlapkészítés Győr

weboldal-keszites

Weboldal készítés,
Webdesign készítés,
Honlap karbantartás
latogatottsag-noveles
Látogatottság növelés,
Keresőoptimalizálás (SEO),
Bevételt termelő honlapkészítés

webaruhaz-keszites

Webáruház készítés,
Webshop készítés,
Webshop karbantartás

Kattintás alapú hirdetések - Google AdWords

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

AdwordsAz induló weboldalak gyakran küzdenek a látogatók hiányával. Elkészült a szép új honlap, de a látogatók csak nem érkeznek az oldalra. Ilyen esetben érdemes kattintás alapú hirdetési kampányokat (PPC-Pay Per Click) indítani. Ebben a cikkben elsősorban a Google AdWords szolgáltatást fogom bemutatni, ezen belül is a keresési hálózaton történő hirdetését.

 

Szeretném azonban megjegyezni, hogy a látogató szerzés leghatékonyabb eszközei a keresőoptimalizálás és a linképítés. Ezzel a két módszerrel lehet hosszútávon ingyen, online látogatókat szerezni.

Mi is az a kattintás alapú hirdetés?

Ennek a hirdetési rendszernek a légyege, hogy nem a hirdetés megjelenéséért kell fizetni, hanem ha valaki rákattint a hirdetésünkre, és így látogatja meg a weboldalunkat.

A Google AdWords

Az egyik legelterjedtebb kattintás alapú hirdetés a Google AdWords szolgáltatása. Kétféle hirdetési forma érhető el, egyrészt a Google keresési hálózatán hirdethetünk, másrészt partner weboldalakon. A keresési hálózaton a hirdetések az organikus találatok előtt és mellett jelenik meg. Itt csak szöveges hirdetést lehet megjeleníteni, mely megtévesztésig hasonlít az organikus találatokra. Sokan ezért észre sem veszik, hogy éppen egy hirdetésre kattintanak.

A partner weboldalakon, azaz a display hálózaton már banneres hirdetéseket is feladhatunk. Olyan weboldalakon hirdethetünk így, amelyek csatlakoztak a Google rendszeréhez, és engedélyezik Google hirdetések megjelenítését.

Az AdWords működése a keresési hálózaton.

Az AdWords rendszerének lényege, hogy hirdetésünk csak a megadott kulcsszavakra jelenik meg. Ezzal biztosítja a rendszer, hogy a hirdetésünk az adott téma iránt érdeklődőknek jelenik meg. Ha valaki a keresőkben a megadott kulcsszavakra keres, a hirdetésünk megjelenik a keresési találatok előtt és mellett.

Mennyibe kerül az AdWords?

Az AdWords-ban nincs fix hirdetési ár hanem a rendszer több tényező alapján számolja ki a hirdetések díját. Minden egyes kulcsszóra egy maximális összeget kell beállítanunk. Ez a max CPC (Cost Per Click) összeg. Ha a kattintás ennél az összegnél többe kerülne, hirdetésünk nem fog megjelenni. A másik fontos összeg, amit be kell állítanunk az a napi költségkeret. Ennek nincs alsó határa, akár napi 200Ft-ot is beállíthatunk. Az AdWords rendszerében nincs minimális havi ráfordítási követelmény.

Mennyibe kerül egy kattintás?

Egy kattintásért, azaz egy látogatóért 40 és 100Ft közötti összeget kell fizetnünk. Ahhoz, hogy az AdWords árképzési rendszerét megértsük, először is a Google irányelvét kell megismernünk. Ennek az a légyege, hogy a Google a felhasználói élményt helyezi előtérbe. Ezért minél relevánsabb, azaz a hirdetési kulcsszóhoz illeszkedő weboldalt hirdetünk, annál olcsóbban tudunk hirdetni. A Google a keresési hálózaton nem díjazza, ha a felhasználókat nem releváns hirdetésekkel akarjuk zavarni.

Hogy mennyit kell fizetnünk egy látogatóért, az két dologtól függ:

1, Mennyire releváns weboldalunk a kulcsszóra. Minél jobban választjuk meg honlapunkhoz a kulcsszavainkat, annál kevesebbet kell fizetnünk egy kattintásért. Ráadásul hirdetésünk is előrébb fog megjelenni.

2, A másik fontos tényező, hogy milyen nagy a verseny az adott kulcsszóra. Minél erősebb, annál többet kell fizetnünk egy kattintásért. Ezért ha olyan kulcsszóra szeretnénk hirdetni, amelyre nagy a verseny érdemesebb hosszabb kulcsszavakra hirdetni, amelyre könnyebben első helyre kerülhetünk, és a kattintás összege is alacsonyabb lesz. Az AdWords kattintás alapú hirdetési rendszerével viszonylag olcsón és gyorsan tudunk látogatókat honlapunkra csábítani. Azonban ha nem ismerjük megfelelően a rendszert, egy kattintásért akár többszörösét is fogjuk fizetni, mint a rendszert jól használó konkurenciáink.

A Google AdWords-re jelentkezni a következő címen lehet: Google AdWords

A Kiss Honlapkészítés rendszeresen bonyolít nagy sikerrel AdWords kampányokat. Ha Ön is több látogatót, több bevételt szeretne weboldaláról vegye igénybe szolgáltatásainkat.

Árajánlat kérése AdWord kampány lebonyolítására.

{chronoforms}uzenet{/chronoforms}

 


<< 10 honlap hiba

Blog címlap

Linképítés >>

 

 


Tippek röviden

  • Mit nevezünk minőségi tartalomnak? 2016-02-06

    A minőségi tartalom egy blog, vagy bármilyen weboldal esetében rendkívül fontos, hiszen ez elsődleges rangsorolási szempont a különböző...

  • Google Webmester Eszközök - azaz GWT 2016-01-16

    A GWT, vagyis Google Webmaster Tools, magyarul Google Webmester Eszközök egy rendkívül jó eszköz, amely teljesen ingyenes, és integrálni tudja...

  • Weboldal ereje számokban 2015-12-10

    A PageRank értéke az a mérőszám, amit már 1998-tól egy oldal erősségével kapcsolatos legfontosabb értékként kezelnek az internetezők, hiszen Larry...

Blog

honlapkeszites-arajanlat-keres-tablet

KÉRJEN EGYEDI ÁRAJÁNLATOT!

Nincs értelme tovább várnia! Vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, vagy hívjon a +36 70 252 4759-es telefonszámon.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com