Kiss Honlapkészítés elérhetőség ikoninfo@kisshonlapkeszites.hu

Kiss Honlapkészítés telefon ikon + 36 70 252 4759

Egyedi honlapkészítés Győr

weboldal-keszites

Weboldal készítés,
Webdesign készítés,
Honlap karbantartás
latogatottsag-noveles
Látogatottság növelés,
Keresőoptimalizálás (SEO),
Bevételt termelő honlapkészítés

webaruhaz-keszites

Webáruház készítés,
Webshop készítés,
Webshop karbantartás

CMS vagy egyedi honlapfejlesztés?

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

cms-vs-html2

Minden cég esetében meghatározó, hogy milyen weboldallal rendelkezik, hiszen a jelenlegi, modern társadalomban a legtöbben az interneten keresnek különböző termékeket, esetleg szolgáltatásokat. Érdemes azonban meggondolni, hogy milyen weboldalt választunk, hiszen nem mindegy, hogy a honlap építés hogyan zajlik. A módszer két legnagyobb csoportja a CMS rendszerek valamelyike, valamint az egyedi honlapkészítés.

CMS rendszerek

A közhiedelemmel ellentétben CMS rendszerek segítségével is lehet egyedi webshopot, vagy bármilyen más típusú weboldalt létrehozni. Sokszor lehet találkozni rosszul kinéző, sablonszerű weboldalakkal, azonban ez annak köszönhető, hogy a weboldalt üzemeltető egyén a saját igényeit, ízlését veszi figyelembe, a webdesign trendeket, a potenciális ügyfelek igényeit viszont nem. Pedig a CMS rendszerekkel gyakorlatilag bármilyen elrendezésű és kinézetű honlapot lehet készíteni.

A CMS rendszernek számos előnye van, hiszen gyorsan szerkeszthető a weboldal, és gyakorlatilag később bárki által kezelhető. A legismertebb három CMS-t (Joomla, Wordpress, Drupal) a weboldal készítők alaposan ismerik, ezért bármilyen okból egy CMS honlapnál a tulajdonos szabadon válthat webmestert. Ez egy költséghatékony megoldás, hiszen egy kész rendszert használ fel a weboldal készítő, ezért jóval kevesebb munkával gyorsabban halad, és így kevesebb költséggel jár a honlapfejlesztés, amely egy újabb előny az egyedi honlapkészítéssel szemben.

A CMS weboldalak nagy hátrányaként szokták emlegetni a biztonsági réseket. Tény, hogy a nyílt forráskód és a tömeges használat miatt az ilyen honlapok nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint egyedi fejlesztésű társaik. Azonban az is tény, hogy a rendszeresen karbantartott honlapok általában nincsenek veszélyben. Hála a folyamatos fejlesztésnek, havi rendszerességgel jelennek meg ingyenes CMS frissítések.

Egyedi honlapfejlesztés

Az egyedi weboldal készítésnek is vannak előnyei, azonban leginkább a hátrányairól érdemes szót ejteni. Rendkívül lassú a fejlesztése, valamint nagyon költséges. Szükség van egy olyan szakemberre, aki kizárólag ezzel foglalkozik, azonban még így is nehezen módosíthatóak a különböző nagyobb fejlesztések. Az egyedileg fejlesztett honlap esetén a weboldal fejlesztő váltása is nehézkesebb a CMS oldalakénál.

Ami a biztonságot illeti, az egyedi fejlesztésű honlapokban többnyire sokkal komolyabb biztonsági problémák lehetnek, hiszen általában az ilyen honlapokat egy-két webmester fejleszti, ezért könnyebben előfordul a hibázás lehetősége. Ellentétben a CMS rendszerekkel, ahol a tesztelést és a hibák javítását nagyobb közösség végzi.

Érdemes azonban hozzátenni, hogy a nagyobb weboldalaknál elkerülhetetlen a honlap építés ilyen módozata.

CMS, vagy egyedi fejlesztésű honlap?

Ahhoz, hogy a megfelelő megoldást ki tudjuk választani, több szempontot is figyelembe kell venni. Első sorban azt kell eldöntenünk, hogy a leendő honlap funkciói és felépítése, vagy látogatóinak száma miatt feltétlenül szükségünk van-e egyedi fejlesztésű honlapra? Ha a válasz nem, akkor már csak az a kérdés, hogy akarunk-e akár többszörösét is áldozni egy egyedi fejlesztésű honlapra? Ha a válasz mindkét esetben nem, akkor nyugodtan gondolkodhatunk CMS alapú honlapban.

a fentikben pedig megismertük a CMS-ek és az egyedi fejlesztésű honlapok előnyeit és hátrányait, következő cikkünkben megismerkedtünk a három legfontosabb CMS rendszerrel.


<< A lassú honlapot senki sem szereti

Blog címlap

Melyik a legjobb CMS? >>

 

 


Tippek röviden

  • Mit nevezünk minőségi tartalomnak? 2016-02-06

    A minőségi tartalom egy blog, vagy bármilyen weboldal esetében rendkívül fontos, hiszen ez elsődleges rangsorolási szempont a különböző...

  • Google Webmester Eszközök - azaz GWT 2016-01-16

    A GWT, vagyis Google Webmaster Tools, magyarul Google Webmester Eszközök egy rendkívül jó eszköz, amely teljesen ingyenes, és integrálni tudja...

  • Weboldal ereje számokban 2015-12-10

    A PageRank értéke az a mérőszám, amit már 1998-tól egy oldal erősségével kapcsolatos legfontosabb értékként kezelnek az internetezők, hiszen Larry...

Blog

honlapkeszites-arajanlat-keres-tablet

KÉRJEN EGYEDI ÁRAJÁNLATOT!

Nincs értelme tovább várnia! Vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, vagy hívjon a +36 70 252 4759-es telefonszámon.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com