Kiss Honlapkészítés elérhetőség ikoninfo@kisshonlapkeszites.hu

Kiss Honlapkészítés telefon ikon + 36 70 252 4759

Egyedi honlapkészítés Győr

weboldal-keszites

Weboldal készítés,
Webdesign készítés,
Honlap karbantartás
latogatottsag-noveles
Látogatottság növelés,
Keresőoptimalizálás (SEO),
Bevételt termelő honlapkészítés

webaruhaz-keszites

Webáruház készítés,
Webshop készítés,
Webshop karbantartás

Meta elemek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

HTML kódAkinek van honlapja és szeretne a keresőkből látogatókat, az nagyon hamar találkozik a meta elemekkel, más néven meta tag-ekkel (ejtsd:'teg'). Sok helyen hallani, hogy a meta elemek felett eljárt az idő, és a használatuk teljesen felesleges. Ez véleményem szerint nem igaz. Bár korábban tényleg nagyobb szerepük volt a meta elemeknek mint mostanában, azonban ez inkább a keresők fejlődésének tudható be. Korábban a tartalom kisebb szerepet kapott, és a meta elemek voltak a hangsúlyosabbak. Ez az arány megfordult, de a meta elemeket ma sem lehet leírni. De mik is ezek pontosan, és miért van ezeknek az elemeknek olyan nagy jelentősége? Ebben a részben a meta elemeket és azok használatát fogom bemutatni.

A meta elemek a keresőknek nyújtanak információkat a honlap tartalmával kapcsolatban. Ezek az elemek a honlapon nem láthatóak, csak a honlap forráskódjában. Sokan úgy gondolják, hogy a meta elemek használata már a múlté, de ez szerencsére nincs így. Az biztos, hogy a meta elemek veszítettek korábbi jelentőségükből, azonban használatuk még ma is elengedhetetlen. A keresők ma már vannak annyira fejlettek, hogy a meta elemek nélkül is be tudják azonosítani egy honlap tartalmát, de a meta elemek egyfajta útmutatást jelentenek a keresőknek, miről is szól az adott honlap.

Meta elemek a találati listánA legfontosabb ér talán a meta elemek használata mellett, hogy a keresők találati listájában ma is még rendszerint a cím és a meta leírás jelenik meg. Ha megfelelő meta elemeket használunk, várhatóan a találati listáról is több érdelkődőt kapunk.

Title elem

A title elem, azaz a weboldal címe nem számít kifejezetten meta elemnek, azonban használata ugyanolyan fontos. A title elemet látjuk a böngészők tetején, a böngésző fülén, de a találati listában is ez szerepel címként, ha megfelelő hosszút adunk meg. Fontos, hogy a title elem kulcsszóban gazdag legyen, és a kulcsszavak lehetőleg az elején szerepeljenek. A title elemek minden oldalhoz egyedileg készüljenek, figyelem felkeltőek legyenek, 15-70 karakter közötti hosszúsággal.

A title elem használata:

<title>Kiss Honlapkészítés Győr honlapkészítés blog</title>

Meta keywords

Meta kulcsszavakEbben a meta elemben soroljuk fel az adott oldalra jellemző kulcssszavakat. Korábban sokkal nagyobb jelentősége volt a meta keywords használatának, mint napjainkban. Azonban használata napjainkban is alapvető eleme a honlapkészítésnek. Fontos, hogy a tartalomra jellemző kulcsszavakat használjunk, és 8-10 szónál többet nem érdemes megadni. A kulcsszó ebben az esetben is lehet kifejezés is, mely több szóból áll.

Meta keywords használata:

<meta name="keywords" content="honlapkészítés blog, keresőoptimalizálás blog"/>

Meta description

A meta description, azaz meta leítás a jelentőségéből az utóbbi időben szintén veszített, azonban használata továbbra is ajánlott. A leírást figyelemfelkeltőre, 150-200 karakternél ne hosszabbra, és lehetőleg kulcsszavakban gazdagra készítsük el. Fontos, hogy értelmes szöveget írjunk, mely felkelti az érdeklődést a honlapunk iránt. A meta description legyen egy rövid bevezető vagy összegzés honlapunk adott oldalának.

A meta description használata:

<meta name="description" content="A Kiss Honlapkészítés honlapkészítési, keresőoptimalizálási blogja."/>

Képek meta leírása

Kép meta leírásaAz igazság az, hogy a képekhez nem tartoznak meta leírások, én mégis a meta leírások közé sorolom a képeknél használatos alternatív leírást. Mivel a keresők nem tudják 100%-osan beazonosítani a képek tartalmát, ezért különösen fontos, hogy a képek tartalmát elmagyarázzuk a keresőnek. Ezt az "alternativ-text", valamint a "title" megadásával tehetjük meg. A kép címe jelenik meg a böngészőben ha a kép fölé visszük az egeret, a kép hiányában pedig az alternatív leírás jelenik meg.

Az alternativ-text és a cím megadása képeknél:

<img title="Meta elemek a találati listán" alt="Meta elemek a találati listán" src="/images/meta-elemek-bongeszoben.jpg />

Egyedi meta leírások

A fent feltüntetett elemek mindegyikére igaz, hogy minden honlapoldalhoz egyedit készítsünk. Ha például ugyanazt a leírást használjuk minden oldalon, az azt jelenti a kereső számára, hogy minden oldalunk ugyanarról szól. Ez a honlapunkhoz tartozó webmester eszközben hibaként jelenik meg. Az egyedi oldalcímmel és az egyedi meta description megadásával magunk szabályozhatjuk honlapunk megjelenését a keresők találati listáján.


<< Honlap menüpontjai

Blog címlap

Valós idejű marketing >>

 

 


Tippek röviden

  • Mit nevezünk minőségi tartalomnak? 2016-02-06

    A minőségi tartalom egy blog, vagy bármilyen weboldal esetében rendkívül fontos, hiszen ez elsődleges rangsorolási szempont a különböző...

  • Google Webmester Eszközök - azaz GWT 2016-01-16

    A GWT, vagyis Google Webmaster Tools, magyarul Google Webmester Eszközök egy rendkívül jó eszköz, amely teljesen ingyenes, és integrálni tudja...

  • Weboldal ereje számokban 2015-12-10

    A PageRank értéke az a mérőszám, amit már 1998-tól egy oldal erősségével kapcsolatos legfontosabb értékként kezelnek az internetezők, hiszen Larry...

Blog

honlapkeszites-arajanlat-keres-tablet

KÉRJEN EGYEDI ÁRAJÁNLATOT!

Nincs értelme tovább várnia! Vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, vagy hívjon a +36 70 252 4759-es telefonszámon.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com