Kiss Honlapkészítés elérhetőség ikoninfo@kisshonlapkeszites.hu

Kiss Honlapkészítés telefon ikon + 36 70 252 4759

Egyedi honlapkészítés Győr

weboldal-keszites

Weboldal készítés,
Webdesign készítés,
Honlap karbantartás
latogatottsag-noveles
Látogatottság növelés,
Keresőoptimalizálás (SEO),
Bevételt termelő honlapkészítés

webaruhaz-keszites

Webáruház készítés,
Webshop készítés,
Webshop karbantartás

Google Pingvin 2.0 – Google Pingvin frissítés 2013

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Pingvin 2.0 – Pingvin frissítés 2013A Google 2012-ben vezette be a Pingvin algoritmusát, melyről egy korábbi cikkemben is beszámoltam. Az erről szóló cikk itt található. Az algoritmus első sorban a természetellenes linképítés kiszűrésére készült. Bevezetése után rengeteg mesterségesen linképített honlapot hátrább sorolt, és gyökereiben változtatta meg a weboldalak keresőoptimalizálást. A korábban jól bevált „minél több link mutasson a honlapomra" elv már nem működött, sőt ártott a honlapoknak. Ezt felismerve a honlap tulajdonosok próbálták a nem releváns linkeket töröltetni a katalógus tulajokkal több-kevesebb sikerrel. Mivel korábban nem történt hasonló jellegű retorzió a manipuláláló honlapokkal szemben, a seo mesterek is csak vakarták a fejüket és próbáltak életet lehelni a korábban top listákon szereplő, mára elkaszált honlapokba.

Miért olyan fontosak a linkek?

Joggal teszik fel sokan a kérdést, miért is olyan fontosak a honlapra mutató linkek? A válasz nagyon is egyszerű. Azt a folyamatot, amikor egyik honlapon egy másik weboldalt ajánlanak az olvasók egymásnak hívjuk természetes linképülésnek. Mivel az olvasók általában csak a hasznos weboldalakat ajánlják egymásnak, ezt felismerve a Google is kiemelten kezelte a honlapra mutató linkek számát. A PageRank, azaz a 0-tól 10-ig terjedő PR érték is nagy részben a linkek számától függött. Az élelmes SEO webmesterek ezért elkezdték gyártani a webkatalógusokat, és beindult a linképítés biznisz. A rengeteg vásárolt linknek köszönhetően gyakran olyan honlapok is az élre kerültek, melyek az adott kulcsszóra csak minimális információt tartalmaztak. Ez természetesen ártott a Google elveinek, amely a keresési rangsort a relevancia szerint akarja felállítani.

Élet a Pingvin után

Google Pingvin 2.0 – Google Pingvin frissítés 2013Lassan a kitartó elemzéseknek és a kísérletezéseknek hála tisztázódott a helyzet. Nyilvánvalóvá vált a keresőoptimalizálók számára, hogy a szabályok megváltoztak, és csak folyamatos munkával és értékes weboldal tartalommal lehet csak a keresési találatok élén maradni. A korábbi hiedelmekkel ellentétben a linképítést is lehet folytatni, azonban csak a megváltozott szabályoknak megfelelően. Azok a linképítők akik tudtak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez folytathatták a hatékony linképítést a honlap tulajdonosok legnagyobb örömére.

Egészen a Pingvin 2.0 bevezetéséig. A Pingvin algoritmus korábban három frissítést is kapott, a negyedik, jelenlegi frissítés hozza ez eddigi legkomolyabb módosításokat. A Pingvin 2.0 továbbra is a nem természetesen épült linkek kiszűrését célozza meg. Azok, akik nem tanultak a korábbi frissítésekből most ismét pórul jártak. A mostani frissítés első sorban a „támogató weboldalakat", valamint a katalógusokból mutató kulcsszavas linkeket próbálja kiszűrni.

Pingvin 2.0 – Hogyan tovább?

Első sorban a nem természetesen szerzett linkekkel kell óvatosan bánni. Korábban a kulcsszavas linkek domináltak, azonban a természetes linkelésnél a felhasználók viszonylag ritkán használnak kulcsszavas anchor szöveget. Sokkal természetesebb a domain név, illetve a cégnév linkszövegként használata.

Google Pingvin 2.0 – Google Pingvin frissítés 2013A másik fontos szempont a linkeket adó, illetve az egymással linkcserét folytató weboldalak közötti kapcsolatok bizalmasan kezelése. Ha sok linket kapunk ugyanahhoz a tulajdonoshoz tartozó weboldalakról, az nagy valószínűség szerint nem természetes folyamat. Ezt felismerve a Google Pingvin 2.0 képes az ilyen jellegű honlap-hálózatok feltérképezésére, és az ilyen hálózatokból mutató linkeket is ennek megfelelően kezeli.

Ennek a két ténynek az ismeretében kijelenthetjük, hogy érdemes a linképítésre kevesebb hangsúlyt fektetni, mint korábban. Sokkal inkább az értékes tartalomra kell koncentrálni, amely érdekli és hasznos az olvasók számára. A mesterségesen épített linkek helyett egyre nagyobb szerep fog jutni a természetes linkelésnek. Természetesen a linkekkel kapcsolatos manipulálások várhatóan továbbra is folytatódni fognak. Azonban az új játékszabályok megismeréséig még el fog telni egy kis idő.


<< Weboldal tervezés tanácsok

Blog címlap

Honlapkészítés nem csak a keresőknek >>

 

 


Tippek röviden

  • Mit nevezünk minőségi tartalomnak? 2016-02-06

    A minőségi tartalom egy blog, vagy bármilyen weboldal esetében rendkívül fontos, hiszen ez elsődleges rangsorolási szempont a különböző...

  • Google Webmester Eszközök - azaz GWT 2016-01-16

    A GWT, vagyis Google Webmaster Tools, magyarul Google Webmester Eszközök egy rendkívül jó eszköz, amely teljesen ingyenes, és integrálni tudja...

  • Weboldal ereje számokban 2015-12-10

    A PageRank értéke az a mérőszám, amit már 1998-tól egy oldal erősségével kapcsolatos legfontosabb értékként kezelnek az internetezők, hiszen Larry...

Blog

honlapkeszites-arajanlat-keres-tablet

KÉRJEN EGYEDI ÁRAJÁNLATOT!

Nincs értelme tovább várnia! Vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, vagy hívjon a +36 70 252 4759-es telefonszámon.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com